Tabung

02 December 2014

Paksa untuk menulis....Don't giveup

Berikan lah aku kekuatan untuk aku meneruskan aktiviti blogging aku ni..serius aku langsung xde mood ni..Ni pon paksa jugak tulis..Kang xde visitor lepas ni susah jugak buat aku...Nak ke x tls pasal family day opis aku ye? ada je gambar yg aku amik, tp mcm mls plak nak uplod..Hehe.. banyak betul songeh kan?? Biasa lah mcm ni lah kalo mood xde...

Sejak henpon xblh nk BW ni lah yg mood aku makin hari makin down...Ak bli henpon utk BW, tp ble dh xblh nak BW apa guna henpon tu pd ak lagi kan? Takkan nak tuko henpon plak? Alamak...Banyak pitih ak asyik2 tuko tepon je...Adoiyaiii...Pening sungguh...

Hmm...1/12 Arfan dh genap 1 tahun 8bulan...Makin besar da dia....Dh pndi sebut beberapa perkataan walaupon blm sepenuhnya tapi aku paham...Contoh mcm ' Terima kasih' jadi aceh...ak xpnh ajar dia sebut, tp mungkin sebab ak selalu duk sebut kalo dia tlg ak, so dri ctu dia belaja perkataan tu..masa mula2 ak dgr tu memang ak agak terkejut gak la...tak sangka dia blh belaja dlm diam..dh la blh thu bila perlu ucap terima kasih...Mcm pagi td, lepas papa dia pakaikan dia baju, dia bangun trs dia cakap 'aceh' hahaha..ak rasa gelihati je..laki ak xphm pn..lepas ak cete kat dia bru dia thu...ekekeke...

Kalo 'tepi lah' tu mmg sll dia sebut.. ' p r, p r'.... ape lagi ye perkataan dia dh pndi? Time nak rekod ni lah aku lupa...kena terus tulis bila dia sebut bru x lupa..hehe..haa.. kalo papa kan, ak sll dgr dia panggil ba ba...mmg cmtu ke?? xthu la nanti dh pndi sebut bertukar dgn sendiri..ke dia nak panggil baba ni? ekeeke..kite tungguuuu ye ...


Tapi kan skrg ni dia makin kuat merajuk, eh ke sblm ni ak dh penah cete dia kuat merajuk ek? hehehe...Pantang kalo x kena dgn apa yg dia nak....mmg melalak la...dh la sll sbuk kalo time nak kunci rumah....nak jugak kunci...ak sll bg kunci kereta..lepas tu dia buat2 la mcm nak kunci grill tu..dpt buat2 ltk kat mangga pon jadi lah...kalo x buat cmtu, memang menangis la mengamuk....Kena ikut je apa dia nak...Kalo xdpt henpon pn sm...Duk sesaja je nak baa taa,,,dh thu da kalo sebut baa taa tu nak henpoon la tu...Selagi xdpt, selagi tu dia memekak kat tinge...Tambah2 kan kalo aku pegang henpon....Dia memang dengki...Dia suka sgt kacau ak...Sbb tu skrg ni memang mls btl ak nk ngadap henpon..Ak pgg je, dia pn dtg la...sambil sbut ba taa,,,pdhl sblm tu dia dh bosan da ngadap henpon... kwn ak sbuk suh belikan dia tab budak....duit tu wehh....xnak la ak nak manjakan sgt siap belikan khas untuk dia...nanti leka ape pon xblh....



Kalo nak tahu Arfan skrg ni kan, ak perasan dia dh mcm gemuk sikit..hehe..kuat makan tau...Aku suka tgk dia makan nasi...Tak mcm dlu...Skrg ni kadang2 tu menambah2 nasi...Memang kusss semangat kalo dukung dia...dia jenis badan padat bukan gelebeh2 cmtu...tang perut x menahan tu..ikut papa dia btl.hahaha (mama dia pon sm sbnrnya)..dlu suar2 longgar bila butang, tp skrg dh ok dah..sbb perut dh cover yg longgar tu..ekeke..xpyh pakai tali pinggang pn..hahaha Arfan2...




OK lah, stop dlu lah....esok2 sambung lagi kalo rajin..ekekeke....Ni Arfan tgh tido sbb tu blh update pakai lappy papa..kalo x, jgn harap blh ngadap lappy, nt dia pn sbuk la nak pegang mouse la, nak main keypad la...memang x senang keje...hehe..

10 comments:

Diana Rashid said...

sama macam anak saya la..apa2 sikit terus sebut "aceh.." tapi dia jawab sendiri "ama2.."heheh..

nak kongsi tips ni.jangan tulis guna bahasa sms..tak syok bila baca.entry best tapi bila baca tersekat2...hehe..cuma pendapat peribadi nih.tips blogging namanya....ekeke..jangan marah tau..laga2 pipi sikit..:)

Mila Hilas said...

ekeke, xmarah pon..thanx atas tips yg diberi tu...tp tang mn bahasa sms tu? hehe.. yg ni ke (x)? ok2 lps ni cuba utk perbaiki lagi bahasa singkatan..ekek..maybe dh terbiasa kan.hahaha..thanx tau.

Belog Santai said...

Bahasa sms tu memang grrrr..he..he

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam mila,
wanekam back he3
fayyadh kalo iols cakap terima kasih
dia jawab sama2
pehtu dia pulak cakap terima kasih
iols jawab sama2 kasih
baru tamat sesi berkasih2 weols he3

mama amir said...

kalau ada anak kecik, gitu la gamaknya...dia lagi dulu dari kita...hihi

Nadratul Syazwana said...

Kadang kadang mood blogging Nad pun kelauttt~~ Tapi Nad nak je blogging lagi. Mana nak cari semangat blogging ehh?

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

alahai..dah pandai dah Arfan berkata-kata..sikit je lagi mesti dah pandai susun ayat..nanti upload gamabr Arfan bebanyak ye..

*Tips Diana tu mungkin:bahasa SMS tu mungkin ak=aku kot!

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Budak-budak cepat belajar..
Kena jaga kata2 & perbuatan kita sebab dia dok perati tanpa kita sedari. Semoga Arfan sihat2 saja hendaknya & jadi anak soleh:)

CikSiti said...

salam mila,,
oh dekat2 lah umur anak kita..anak saya 17/11 hari tu genap 18 bulan..tapi tak bawak p inject lagi aduiiii..

budak2 memang cepat belajar..anak saya dah pandai report macam2 haha..

Jari Manis said...

betul..kalau hp buat hal mood mmg akan ke laut