Tabung

15 December 2014

Masalah Wanita

Hati aku ni selalu duk pikir2 sejak cik B aku ni x sihat... Selepas jumpa doctor bulan 11 aritu, hati ada lega sikit sebab arapkan akan sembuh lepas letak gel yg di beri..Tapi sangkaan ku meleset..Selepas sebulan lebih duk guna gel tu langsung xde kesan yg menampakkan akan baik cik B aku ni..So pikiran ak yg bukan2 tu datang kembali..Dan skrg aku cbuk duk search dan google berkaitan benda tu...

Tahu tak aku pikir apa? Ala kalo wanita ni ape benda yg paling ditakuti? Penyakit yg xde pada lelaki..phm2 jelah kan??

Sebab bila aku google simpton2 tu mcm ada kena sikit dgn apa yg aku alami tapi bukan seme simpton tu aku ada..Tu yg pikiran melayang ak makin kuat mengatakan dan memikirkan yg bukan2..Rasa nak menjerit..nak menangis pon ada..Aku harap sangat2 aku tidak tergolong dlm kalangan org2 yg menghidap penyakit tu...

AKu takut...Aku takut MATI...Yes!!! Mati itu pasti...Tapi..Aku belum bersedia..YaAllah banyak sangat dosa aku ni...Nth terampun ke tak lagi ni..Setiap hari ada je dosa yg aku lakukan.Sempat tak utk aku bertaubat ni??

Allah....Jauh sungguh pemikiran aku bukan?? Pdhl xde apa yg serius pon..Apa lah aku ni...Tadi aku dh mintak permission bos untuk masuk lambat esok..Aku nak pegi jumpa doctor buat kali kedua..Harapnya ada lah solutionnya dan aku dapat ubat yg sesuai untuk aku...Skrg ni memang ak dh stop terus bf Arfan...Cik B aku belah kiri memang xde bengkak langsung, sakit pon x..Menandakan susu aku dh berkurang dgn sendiri...Tapi belah kanan ad jugak bengkak tapi tak teruk sangat..aku terpaksa marmet sikit2 dan picit2 bahagian bengkak tu...

Tapi sejak semalam aku perasaan..Cik B kanan aku sakit..Aku ingatkan bengkak susu...Tapi bila aku rasa dan sentuh, xde ketulan/ bengkak spt bengkak susu pon tapi sakit dia spt bengkak susu..Phm tak mcm mn?? Smpi skrg ni aku masih sakit lagi...Dh byk kali aku cuba sentuh kot2 ad ketulan bahagian dlm, tp aku x dpt rasa pon...Cme bila sentuh ianya sakit..Argghhhh.....perasaan apakah ini..Mintak dijauhkan drp sbrg penyakit2 yg merbahaya..Aku takut...

Aku belum puas bermain dgn anak aku...Aku taknak nanti anak aku tak sempat kenal siapa aku..Arghhh..jauh lagi aku pikir...Oh...otak, tlg lah jgn pk benda yg buruk2..InsyaAllah tiada apa2 yg akan berlaku dan kesakitan ini benda biasa je..

Tlg doakan utk aku ye..

10 comments:

Shark Kay said...

shark harap tiada apa2 ler tue.
menugguh kahabr gembira dari sana..
jgn bnyak fikir sgt.
nanti stress jadinya.
lalui seperti biasa.
terapi diri :)

Normi Nieza said...

moga xde apa2..aamiin

Permatabiru said...

positifkan minda yunk..pikir yang baik2..sakit itu penghapus dosa2 kecil moga semuanya akan baik kembali..check up cepat sis..jumpa pakar sakit puan..

Maria Firdz said...

Buangkan perasaan negatif dan fikirkan yg baik2.. Menurut doktor... Kalau penyakit tu...cik B xde rasa sakit pun...melainkan smpai ke peringkat yg tinggi... Apa2 pun.. Cepat2 jmpa doktor... Moga tiada apa2 yg berlaku..

Diana Rashid said...

Apa2 pun kena pi check dulu..fikir kan yang baik2 je buat masa ni..jangan terlalu di pikirkan.selagi tak pasti semuanya jangan sampai menjejaskan perasaan sendiri.saya harap semuanya baik2 sahaja...yang berdiri check depan cermin tu dah buat??

Safirul Amar Azmi said...

Mila sabar dan bawa bertenang..ada penawarnya dan ubatnya...

mila jumpa pakar ya...minta rujukandari pakar...

aku doakan mila sentiasa selamat dan dilindungi Allah ya...Aminn

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam mila,
jangan simpan ja sakit tu yer
kena pegi check detai dengan doktor naaaa
moga dijauhkan dari segala penyakit merbahaya AMIN

siti natrah said...

In sya Allah mila..tak de apa-apa tu...perasaan jer kut..mintak dijauhkn yer...

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Kalau CA (cancer) x sakit, dear.
Don't worry, k.

Nur As said...

Ohh bengkak susu pun kite tak tahu macam mane sbb tak pernah bf hehe

Jangan fikir negatif kak. Buat diri takut je tu. Fikir yang baik-baik sahaja tau tau.

Semoga cepat sihat yee :)