Tabung

04 May 2011

Apa-Apa Yang Berlaku Just Hadapi Dengan Sabar Dan Jauhkan Perasaan Marah

Kejadian Jumaat 29 April 2011 .
Di Tempat Letak Kereta Presint 15-12.
Masa : 5:37 PM
Mesej : Daripada Si Adik Pompuan " Terlalu Sopan Santun Itu ( TSSI )"

"kak **** law bleh kuar dr umah ni dlm semggu, mggu dpn abg sy nk masuk umah ni dpt keje kt cni.pastu duit bil api, air jgn lupe byor sbb dr bln lps lg xbyor.law kuar dlm smggu ni, sewe bln 5 xyh byr.tq!

Si Penyewa : No reply ...

Kejadian Selasa 4 Mei 2011
Selepas Operasi Memindahkan Barang
Sebab : Berang Apabila Si Penyewa Tidak Memulangkan Kembali Kunci Rumah
Masa : 10.30 - 11.30 PM ( lebih kurang )
Mesej Si TSSI Menggunakan No telefon AdikNya

"law ilang 1 brg dlm umh ni, mang aq repot polis ka yg curi.base gampang xreti base!ka tuh bnatang sial.kunci tuh bkn hak ka!babi

Si Penyewa : No Reply

TSSI Mesej Again :

"ka taw r nsb ka!slagi xplg kunci, slagi tu ah aq cari ka!

Si Penyewa : No Reply

Beberapa minit kendian, si penyewa terasa ingin bermakian ngan TTSI itu..tetapi bile di pikir2 balik.. enggak patut..so si penyewa pon mesej dengan ayat yang berhemah sekali . Ayat last bunyi cenggini.

"Terima kasih atas makian2 ko itu..aku rase terharu dan bangga sgt..Doa orang2 yang teraniaya bese dimakbulkan ALLAH.

TSSI Reply : Rase teraniaya ke..aku bangge n terharu..jugeumh org leklok lenkali, jgn wat hrte org camhrte sndiri n jgn pengoto sgt..cbut bulu ketiak tu biar beralasa ye..aku xheran sgt punpsl kunci tuh, tombol pintu bilik aku dh tuka..susah ye ko nk bukak pintu td..nsb ade pisau aku kan...ngeeee

Si Penyewa Reply : aku xgune pon pisau kecik ko tu.xde gune langsung.buat taras ***** ko boleh r.hahaha

TSSI : nsb baek pisau tu kecik x sebesar dada ko yg ko tunjuk kt jntn yg nk kawen tuh..jgn nsht org suh bertobat kalo diri sndiri kuat  lucah ( mesej ni si penyewa xphm ape motif dia.lucah ape benda..ape kaitan dada plak ngan pisau..haha..si penyewa gelak guling2 )

Sebenarnya byk lagi mesej makian yang telah TSSI bagi kepada si penyewa dan bf si penyewa. namun atas nasihat bf si penyewa, membuatkan si penyewa tidak membalas makian2 tersebut tetapi di balas dengan perlian yang pedas2 sahaja. semoga Tuhan Bukakan Pintu Hati TSSI dan adik beliau sebelum terlmbat..

2 comments:

Miss_Yanfie (,")(",) said...

Lucu wehhh....

Cik Cammy Lia said...

hihihi lucu ke yana?