Tabung

31 May 2011

Terpaksa Hipokrit Untuk Teruskan Hidup Di Zaman Skrg Ni.

Selamat Pagi dan Assalamualaikum..

segar dan nyaman sungguh rasa pagi ni.hehe..walau pon pagi tadi agak kelam kelibut, tp dapat di atasi dengan berselawat ke atas junjungan Nabi kita ( masa naik lif turun nak p keje )..Alhamdulillah sebab cammy masih diberi nafas pada pagi ini. Semoga hidup cammy dan keluarga serta kamu-kamu semua diberkati oleh-Nya..Sukanya cammy bila kawan-kawan cammy pon sihat sokmo :-)

Okey berbalik kepada tajuk besar harian metro pada pagi ni ..cewahhh bajet cam blog cammy ni cam harian metro plak ek..pemes pon tak, ada hati tu..kihkihkih...xpelah perasan sensorang xsalah kn..ahaks..Bukan apa tajuk ni cammy dapat semasa cammy nak p hantar dokumen kat bos td..Bos ngah mesyuarat kat atas, so terpaksa lah cammy jadi penghantar bila ada pape dokumen yg beliau perlukan.. camna leh cammy terpikir pasal hipokrit ni sebabnyaaa.....hehehe..jeng..jeng....jeng...cammy sendiri yang hipokrit.. wakakaka.. jahat tak jahat tak??




Yelah ..korang nak tahu, kalo tiba hari Rabu je...hidup cammy mesti kelam kelibut je pagi2..ade meeting pagi ni, tp time ni lah seme benda dia nak..pastu nak marah2 cammy..memang cammy xpuas hati la..geram pon ada..dia ingat cammy ni robot gamaknya ek..nak buat benda seme nak cepat je..cammy ni kadang2 jadi pelari 100m tau kat opis..terkejar2..malu tau..habis terhuyung hayang segala benda yg ada kat cammy nih. hikhikhik........jahat tau korang pk ape tuh???

Macam yg berlaku tadi..ada lah sorg pegawai datang jumpa dia, time tu dia dh la ngah rushing da sebab nak semak maklum balas..pegawai tu plak dtg tanya surat..dh tu dia suh semak ngan cammy..cammy ingatkan dia suh pegawai tu kuar tanya cammy kat luar, so cammy duk diam jelah tunggu...tetibe dia p cakap camni 

"kamu ni cammy ( bukan nama sebenar..hihi ), saya panggil kamu buat xtahu je kan

menyirap betul dengar ayat dia tu...padahal sebelum tu ayat dia cmni

"kamu ( pegawai tersebut ) pegi jumpa cammy (juga bukan nama sebenar ) tanya pasal surat tu"

kalo korang pk, salah cammy ke , cammy x g jupe dia.. pastu cammy masuk bilik dia ( dengan muka senyum hipokrit la kan..hihi ) tgk2 surat tu ade je atas meja dia..ishh...sakitnya hati..Tuhan je tahu..dia tu memang jenis suka salahkan org lain tau..sbb tu kalo pape jenis kalo berurusan dgn dia, kita kena ingat step by step kalo tak, memang kita je yg kena..ape2 kite ckp dia xnak dgr da..masa cammy kata surat tu atas meja dia, dia nak pertikai..tp sebab dh nyata ada surat tu, tu dia terus senyap..pastu buat2 borak ngan pegawai tu...cammy ni punyalah geram...xtahu nak ckp ah..



lepas tadi dia mesej suh cammy hantar dokumen, masa dapat mesej tu memang cammy marah2 la jugak, maki2 kan..hehehe tp bukan maki teruk2 pon just mcm

" ish ko ni suke menyusahkan aku,ade je benda yg ko nak wat aku naik atas , ko ni kelam kabut btl ah, dulu bos lama aku xde pon mcm ni"

haa lebih kurang cmtu r yg cammy bebel2 hehehe....then bila dh hntr depan dia..bukan main senyum paling lebar cammy bagi...kihkih...agak2 korang hipokrit tahap ape jenis cammy ni ek?hahahaha... orang kata..pandai2la nak hidup kan...ahaks..kalo korang pon mesti camni jugak tol x tol x?kihkih...


pastu kan, korang nak tahu bilik cammy ni berhubung dengan bilik bos ..dia ni memang suka bukak pintu, kire leh men laung2 jelah kalo nak suh cammy buat pape je kn..yang cammy xleh tahan tu...dia siap call lagi. adoi..kan ke dh buatkan cammy penat tgn nak angkat tepon..padahal boleh je nak laung2..tp sebab cammy ni terpaksa jadi hipokrit, so bila angkat call tu semestinya kena suara paling lembut dan penuh alunan la kan walau pon dalam hati bengkak je x puas hati hahaha....okey kan cammy buat cmtu...


sebenarnya ada lagi kot yg cammy nak gtau kwn2 ni..tpi jari cammy ni cam dh penat r..otak pon dh xleh nak pk dah..pening plak rasenye..so cammy stop cni dulu r..kawan-kawan semoga happy2 selalu yer...



notabuluketiakwangi : malam ni nak tgk cete panda mata itam tu :-)

9 comments:

AmyZana said...

biasalah tu...dugaan.... =_=

Ujang9897 said...

itu mcm ka...=)

Naddia said...

berpura2 manja itu kepakaran saya juga

UYC said...

hipokrit 2 kdg2 penting tp bertempat la. hhehe

THE LEKAT LEKIT STORY said...

ada sesetengah situasi memerlukan kita hipokrit. kdg2 kepentingan diri juga kena jaga...

adan said...

jumpa dengan orang yg asyik nak salhkan orang lain mcm tu kena hipokrit la sikit..

kesian camny.. sabar je la..

Arpiiz said...

kadang2 perlu juga hipokrit, tapi orang bukan tau pun yang kita hipokrit..hehe

fatin hanani said...

hehe xpa hipokrik sebab nak jaga adab dgn boss pun bgus pa..kira kita still turut perintah diakn dari x ikut lgsg...hehe

pandangkedepan said...

hipokrit dengan blue hyppo same x??

perlu jugak hipokrit kdg2...tp mengikut tempat,situasi, masa, bau dan rasa...