Tabung

24 February 2014

<<<>>>>>>

Hari-hari asyik entry sedih je kan aku ni..
Mcm kehidupan aku langsung x best je kan? hehe..

Nak buat mcm manekan, dh ada bahagian masing2..
Mungkin aku perlu tunggu 10 tahun, 20 tahun lagi untuk hidup gembira.
Itu semua Dia telah tetapkan..
So aku sebagai hambanya kena lalui walaupun pahit..

Berharap semoga keluarga aku terus support aku..
Kedua ibu bapa ku yg paling penting selepas suamiku.
Adik beradik ni bukan nak kata xleh nak harap, tp masing2 ada family da.
Ada anak masing2 so dorg mesti akan lebih kepada family dorg..
Bukan kata dorg je, kalo aku sekalipun kena lah lebih diri sndiri dulu bru org lain..
Betul tak?? Susah nak jpe org yg pentingkan org lain lebih drp diri sndiri..
Melainkan dalam cerita2 dongeng..huhuhu..

Kalo dalam tv selalu je ada cerita yg buatkan semua org berangan..
Berangan..Kalau lah itu ..kalau lah ini..
Kebetulan yg kadang2 sgt menjengkelkan..Hahaha..
Ada ke lelaki sebaik tu di dunia realiti?
Ada ke pompuan yg setabah atau terlalu bernasib baik mcm tu di zmn skrg ni?

Masing2 mula memasang impian..
Kalaulah ada lelaki gentlemen mcm ni alangkah bestnya..
Oiiiiiii...Best2, ketap2 bibir smbil cium2 bantal..
Hahahahaha...Adoiii..cerita jelah..Jgn berangan lebih2..

Malam ni mcm nak kol kampung la..
Jgn la tertido awal lagi..
Mcm semalam, konon nak tidokan anak je..
Last2 ngn aku2 sekali terlena smpi pagi..
Sedar2 towel kat kepala lagi..Hahahaha
Sebab smlm tidokan ank slps mandi..Towel kat kepala nak keringkan rmbut.
Adoii..Nasiblah kan..
Rasa mcm nak balik kampung..
Tapi..Banyak sgt halangan untuk buat semua tu hehehe..
Kdg2 salah x kalo kite terdetik seketika mcm menyalahkan takdir?
Memang nampak mcm kite xleh terima ketentuan kan?
Tp kite bukan maksum..Cume seketika jelah.

Dalam beberapa saat lepas tu Istigfar balik..

Takpe..Dugaan dh sedia menunggu bagi setiap org..

Takkan semua masalah perlu cerita kat org kan..
Cukuplah org tgk kite hepi mcm xde mslh..
Kalo org tahu pon bukan org blh bantu..
Kalo bercerita then selesai mslh, best jugak..Kikiki..
Semuanya nak jalan mudah..
Oh men...Mane boleh mcm tu..


P/s : Aku mcm nekad nak buat part time jurutol..Ada ke jurutol parttime?? PLease advise sesiapa yg tahu pasal ni..Kalo boleh nak area Putrajaya/Kajang. huhuhu..

1 comment:

acik idah said...

Setiap manusia di dunia nie ada masalah... orang yg tidak waras tu pun ada masalah.. :)
Terserah pada kita bagaimana kita nak mengatasinya...
Apa pun semuga Allah permudahkan urusan mu :D