Tabung

12 February 2014

Konon nak pakaikan tali pinggang keledar

haaa hamik ko tajuk panjang berjela2..hihihi..
Ni cete minggu lepas rasanya..
carrier seat Arfan ada dlm kete papa nya..
Asyik lupa je nak amik balik..
Pdhl carrier tu xde fungsi pon kalo letak dlm kete sebab dia xnak gak duduk.
Pagi2 ke ptg2 ke kalo aku bwk dia g umah pengasuh atau amik dri umah pengasuh, dia nak duduk sblh aku..so aku kena pangku dia..mujur alza bahagian tgh tu boleh duduk..mcm tmpt letak tangan tu...phm kan???

So satu petang tu ak tetibe terdetik plak nak try ajar Arfan pakai tali pinggang keledar..
Hehehehe...Sebab xde kerusi, so susah la aku nak pegang dia kan??Konon jelah..
Sebab Arfan ni bdn ni lom centre lagi kalo aku suh dia berdiri sndiri kat kerusi..
So aku saje2 je nak ikat dia..xnak bg dia bergerak..
Alahai boleh la seminit dua je kot..
Masa aku ikat tu dia duk sengih2, ingat aku main2 agaknya hahaha..


Aku ingatkan dia behave la kan sebab nampak elok je senyap..
tp nan hado ko...seminit lepas tu dia cube lepaskan diri..
Hangin betul aku rasa..hahaha..
Dia sanggup tarik2 baju aku lepas tu try nak keluar dri tali tu.
Sangup dia sakit2..adoii..
Kesian aku tengok..kikiki..Dh terpaksa berentikan kete nak lepaskan dia..Ahaks..
SUka sgt dia bile aku amik then letakkan dia kat sblh..
So terpaksa la hari2 rutin aku sebelah pegang dia, sebelah drive..Sabar jelah.
Kadang2 tu sambil menyusu sambil drive..
Arfan ni kadang2 tgh aku drive dia suka liuk2 bdn dia...risau je aku..
Semoga kami sntiasa di bawah lindunganNya..

4 comments:

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Umi Qi said...

Arfan...heheh sama mcm Qi...x suka pun dok pakai tali pinggang keledar...apa umi Qi buat, biar dia dok belakang main mainan dia...kt bawah seat tuh buh 2 biji bantal besor supaya dia x tergolek kt bawah hehehe

Sally Samsaiman said...

jaga diri kak...takut kalau terganggu kang tak selamat bawa kereta... :)

~MommyAqilMedina~ said...

Alahaii..kesiannya..mesti rasa tak tenang kan while driving..tapi tula,kena kuat sikit hati ni kalau nak letak baby kat daam car seat..biar dia menangis macamana pun janji dah letih dia diam..lama-lama dia biasalah nanti.. :)