Tabung

26 November 2013

Dah Confirm Berjaya!!

Hahaha sukenya hati aku skrg sebab dpt berblog mcm biasa..
Kan dh lama blog aku diselubungi misteri..
Baru semalam terungkai semuanya..
Hahaha...Lawak2...Lawak antarabangsa sgt nihhh..

Arfan...
Yes!! Blog ni byk berkisar pasal my son..
Tiada yg lain selain dia..Hehe..
Ada org yg tak suka ke??
So get lose..
HAHA...Amboiii..kasaqnye ayat cheq..


My baby...Dah 7bulan setengah..
Dah makin pantas untuk berdiri..
Tapi bile berdiri, xreti nak duduk blk..Hahaha
Berkat usaha gigih...
Xlama lepas tu dh pndi da..bangun, duduk..
Cepatnye kamu belaja nak..
Tapi kaki dia x btl2 kuat lagi..
Masa aku tgk, kaki dia masih terkelot-kelot ( HAahaha aku xtahu nak gambarkan cmne)
So, aku kena perati dia selalu..
Xboleh biar dia berdiri sorg2..
Takut dia landing mcm tu jer..
XPasal2 plak kang jatuh atas simen...

Aku dh makin pening cmne nak atasi Arfan masa dlm kete..
Dlm carrier tuh memang dia dh xmo duduk..
Aku ltk je terus dia meniarap..
Kalo meniarap sesaje dlm tu xpe lagi..
Ni siap nak berjlan, mcm dlm umah..
Aku tgh drive, cbuk dia dtg tarik2 baju nak suh amik dia
Kalo x layan, memang dia mengengsot dtg kat aku..
Alahai anak..Bahayanya syg..
Sll lah aku buat, tgn sebelah pegang dia, sebelah lagi pgg stereng

Ye..Aku tahu bahaya, tapi xde pilihan..huhu

Untuk tatapan Arfan kendian hari..



Note : Sila Terjah Sini

Note : Pengasuh gtau Arfan dh pandai merangkak..baru pandai, tp terus merangkak jauh2..Haha..Berani ankku berani

2 comments:

~MommyAqilMedina~ said...

huhuh..samalah jugak dengan medina..memang kalau letak dalam carrier tu,terus meniarap n siap boleh bangun lagi..tp bila dah ada car seat ni,memang tak boleh pergi memana dah sbb kena ikat..hihihi..p beli car seat untuk Arfan ye Mama..

chintacity said...

apan dh pndai diri..xlama lg berjalan n berlari lak..sronokn tngk diaorg membesar