Tabung

20 November 2013

Klinik Lagi..

Baru balik dari klinik ni..Kudis Arfan masih belom sembuh.
Sembelit dia pon x okey lagi jugak..

Doc cume bagi masa dlm seminggu ni..
Kalo masih x elok jugak kudis tu, kena dtg klinik lagi..
Arini doc bagi ubat air plak
Arfan kne minum..
Semoga Arfan cepat sembuh..
Xsanggup hoii tgk anak sakit..

Sembelit pon 1 hal..
Kesian gile tgk muka dia merah2, meneran..
Ngan aku2 skali menangis
Sedih la hoiii tgk ank mcm tu
Xsanggup...kalo org tua sembelit pon xtahan kan.
Ni kan budak kecik mcm tu
Dia cuma tahu menangis..
Dengan tangan kial2, mtk simpati..
Mak mane yg x kesian tgk..
Muka dia sangat2 kesian time ni :-(

Doc ckp, utk baby memang xde ubat selain ubat msuk bontot..
So dia hanya suggest bagi makanan yg berfiber jer..
Pastu dia suh aku sll gosok kat lubang bontot Arfan..
Gosok sll utk merangsang bukaan tu so nanti najis blh kuar..
Bontot dia pon merah je tgk..

Aku smlm bg dia makan betik..Makan pisang..
Aku dh pening nak bg dia berak normal cmne..
Salah aku jugak..Sebab aku x alert..
Sepatutnya baby besar Arfan xboleh mkn biskut coklat lagi..
Sebab lps mkn biskut coklat la dia sembelit..
Aku rasa mcm aku seorang ibu yg kejam!!!!..


Heran jugak biasa kalo org tua sembelit sehari jekan??
Nape kalo bb berhari2 eh?? Start Sabtu lepas lg :-(

Korg ada x cara cmne nak bg berak normal??

4 comments:

Cik Nurul Pinky said...

Salam Cik Cammy.. cik nurul pinky dating ni hehehehe.

~MommyAqilMedina~ said...

Kesiannya Arfan sembelit..memang tak tahan sangat nak tengok kalau baby menahan sakit..lepas ni Mama kena lebih alert ye..hopefully Arfan cepat sembuh!Amin..

Masya said...

bg minum susu ape?? tkt susu pun peranan jgk blh buat sembelit... klu anak sy x membuang sy bg kurma, vitagen atau air yg berbentul kultur cepatlah melawasnya.. hihihi tp dia dah 5 tahun.. ni x sampai setahun lg..

MAY said...

Ari tu qaira smbelit jgk.lps tu bile cuti,stret my bg breastfeed je.mkn kurang.lps tu trus ok.lncar berak..klu arfan x minum susu bdn,bg air masak byk2. Pisang x bgus utk sembelit.betik ok..