Tabung

02 April 2015

Parking Perbadanan

Petang2 aku nak cete pasal parking.. Parking kat pejabat aku kat Parcel E ni... Memang parking kawasan ni agak kritikal.. staff sendiri pn xde parking, terpaksa letak merata je..Parking berbayar plak bapak la cekik darah..sepatutnye utk pekerja2 kat situ buatlah harga lain perentry ke yg lebih murah..ni kira ikut jam..Kalo pelawat pn kedekut nak keluar duit pdhl blh claim, apetah lagi kami ni yg memang keje kat situ.. takkan la setiap hari nak kena byr rm10 kot utk parking? gaji habis kat ctu je.. org kaya diberi parking percuma, tp org bawahan yg gaji x seberapa ni jugak yg dipaksa byr parking mahal. 

Tapi kan sebenarnya aku nak cete kisah hari ni...Pagi td masa aku nak amik pas masuk parking, dh ada org jaga kat ctu dan dia mmg dh pegang sekeping kad..Bila aku lalu, dia trus bagi aku kad tu..Aku memang x pk ape lah kan...aku amik jer..Then ptg ni bila aku bayar, aku rasa pelik mcm terlebih byr la plak, pdhl aku keje x smpi 10jam pn tp kena byr rm10..Bila aku tgk resit, rupanya kad yg aku amik pagi td time masuk dia adalah pukul 7.15 pagi sedangkan pagi td aku masuk parking tu jam 8.20 pagi ..sejam beza dan rm1 dia dh tipu aku..ni aku sorg, aku yakin ramai yg kena macam ni..tadi akak opis pon kena mcm ni..Pandai kan dorg ni..menipu org.memang kurang ajar..buta2 je dpt duit free..Aku tak halalkan..biar lah.. jahat gila cara permainan dorg ni..


Aku sakit hati betul ..

3 comments:

misz sheyla said...

parking bayar ikut jam..biar betul...kesian kat staff..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam mila,
ooohooiiiiiiiiiii
rm10 sehari utk parking
office iols ni rm5 hengget sehari pun iols tak parking dalam
iols ni kedekut he3
paking tepi jalan sajork he

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Jahatnyaa org tu..geram akak baca..kena cek bebtul la lepas ni..mana boleh nak makan duit orang cam tu je kan..kuang ajor nama dia..