Tabung

24 April 2015

2nd Pregnancy : Terkencing

Sory lah kalo tajuk kotor sikit..Aku taktahu nak letak tajuk apa...

Aku rasa masa Arfan dulu tahap keterkencingan aku ni takde lah macam skrg...Yang 2nd ni kan, aku rasa mcm nak tido kat dalam bilik air jer...Minum air je terus terkucil...Kalo bersin je terkucil...Baru keluar toilet bape saat, baru nak melangkah keluar tetibe nak kucil lagi... Agak2 normal ke? aku rasa mcm x normal je...kalo setiap setgh jam ke baru aku rasa normal...Ni mcm beberapa saat je setiap kali...Spender aku sehari xtahu bape kali nak kena tukar sbeba sll terkucil, batuk / bersin sikit pon dh keluar.. Kadang mai gak tension..Bukan tension sebab preggy tp tahap kekerapan terkucil tu..serius mcm penat sangat...


Adakah kesan peranakan aku ni ke bwh sgt? Perut aku pon memang besar..Kalau org lain baru 4bulan setengah ni xpakai lagi baju uniform preggy, tp aku dh start pakai da.sebab kain baju kurung seme dh xleh nak kancing..Org tengok perut aku seme kata mcm dh 7bulan ke atas..Korang blh byg x betapa besarnya perut aku..Tak tahu lah kulit perut tebal ke apa.. Isnin nanti nak scan baby..Nak gak tahu berat baby..Rasa mcm nak g scan kat swasta je x sbr nak tahu adakah perut aku ni besar sbb baby atau memang jenis perut besar hahaha..Memang masa Arfan pon besar tp xde lah besar masa usia 4bulan...


Aku ni skrg dah mengah, tulang pinggul aku ni selalu sakit-sakit..memang takboleh duduk bwh..Rasa mcm nak tercabut tulang pinggul...Risau plak aku..Dulu masa Arfan lagi teruk...Takleh langsung duduk bwh , berdiri lama ( ni msa awal2 preggy masa sebulan -2bulan )..Kalau berdiri lama, aku xboleh nak berjln..Nak bjalan kena amik masa rehat dulu slow2 baru berjalan...Masa usia 2bulan tu aku p urut.. Tukang urut kata ada urat tersepit...Lepas dah urut tu baru okey ... Merana je..hehe... Dugaan preggy bagi aku...


Tapi best preggy ni sebabnya org lebih prihatin..kadang tu kalau cakap nak mkn pape org pakat kasihan je..hehe..pakat nak tunaikan...Taktahu lah mengidam ke mengada2 hahaha..Saje amik kesempatan kan? ekeke...


Ni tengah menaip pon aku tahan je bontot sakit sbb nak taip entry punya pasal hehe...sat g nak bangun confirm kena slow2 mcm org tua lama..haha.. 

4 comments:

Yumida Huda said...

haha..kita sama
dlm sehari brpa kali ke tandas
skrg yumida tgh preg 6 bulan
ulang alik ke tnadas mau makan 1km sehari, sikit2 nak ke tandas

Ahlam Miera Shafie said...

dugaan... moga semuanya selamat.. inshaAllah

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam mila,
moga segalanya dipermudahkan AMIN
jaga diri bebaik naaaaaaaaaaa

nor nazliana said...

tak cukup kalsium tu hihii minum bnyak susu pandai anak mengajar org ana sendiri pun xminum..