Tabung

07 June 2015

Kesian My Boss

Arini nak cete pasal my boss...

Baru je keluar dari bilik dia..Aku tak sangka, boleh plak dia menangis depan aku..Aku plak jadi sebak bila tengok..huhu..Skrg ni ayah bos aku tengah sakit dah bape minggu kat hospital..Doctor takleh nak detect apa penyakit ayah beliau...Mggu lepas amik air sum2 tulang tapi x berjaya sebabnya tulang ayah beliau dah rapuh, so doc xnak mcm tu...Arini katanya kena p Hospital Ampang plak..sebab nak check darah...Katanya Hospital Ampang tu pakar darah, so sape2 yg berpenyakit berkaitan darah memang kena refer sana...Tadi staff opis kata kemungkinan ayah dia mcm ada kanser, cuma doc belum bgtau lagi lah...Mintak semoga ayah boss aku xde penyakit2 merbahaya..


Bila usia dah makin meningkat, macam tu lah kan..Dh mcm jadi eksperimen lah plak...Tp bos kata kalo tak buat mcm tu, nanti xtahu plak apa penyakit ayahnya...Aku pn xtahu nak komen cmne..Tp aku rasa kalo dh mcm tu, nanti akan jadi mayat hidup la..lepas 1 , 1 eksperimen doctor akan buat.. Kesian kan, bila dh tua...kita dh xmampu nak cakap nak ke xnak ke...Redha je dengan apa yg org2 buat kat kita...


Tadi yang buat bos aku menangis, bila abg dia send gambar kat wasap..Gambar ayah dia tengah kena sorong atas katil nak bawak p Spital AMpang tu...Kalau aku pon sebak..Cme untungnya bos aku sebab mak ayah dia duduk dengan dia...so dia ada masa dan masih mampu lakukan tanggung jawab sebagai seorang anak..walaupon skrg ni memang agak penat lah kan...ari cuti pn bkn boleh rehat..setiap ari terkejar2 balik dari opis p spital plak..daam 2,3minggu ni itu jelah rutin harian bos aku...Dah la datang keje pn naik bas...Dugaan buat beliau skrg ni..Semoga ada bahagian dia di 'sana' nanti sebab mampu jaga kedua ibubapanya kan...


Semoga mak ayah aku sentiasa sihat dan dijauhkan daripada penyakit2 yg merbahaya..Dah la anak2 kebanyakkan duduk jauh..hanya ada sorg kakak aku yang duduk area2 rumah ayah aku tu.. Apa2 bergantung pada kakak aku tu jelah..huhu......

7 comments:

Shahida Dzulkafli said...

Semoga kita semua sentiasa dalam rahmat Allah..

Mar Mansor said...

semoga dia terus tabah

Mrs Yatie said...

semoga bos mama tabah menghadapi dugaan ini. doakan semoga ayah bos mama sihat. inshaAllah.

CikSiti said...

semoga kita jadi ank yg berbakti buat ibu bapa

Diana Rashid said...

kesian nya...untung dia sebab ni lah masanya dia nak tebus segala jasa mak ayahnya.semoga dia kuat menghadapi nya..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam mila,
moga bos uols kuat yer

pstt: napa bos uols kena naek bas???xnaek keta???

adianiez AIDA said...

bahagian masing-masing, mila.
moga abah bos mila tu diketahui penyakitnya.
dan dpt diubati dan sihat sempurna kembali.
abah emak aida stay dgn kakak kat kl.
kebetulan kakak aida tu doktor.
beruntung la kakak dpt jaga abah emak :(
aida nak jaga, tapi x cukup ilmu hu hu hu...

sama2 la kita doa kan agar abah emak kita dikurniakan kesihatan yg baik sepanjang ramadhan ni ye mila :)