Tabung

14 June 2015

Kolej KOmuniti Hulu Langat : Kurung Moden + Kembang Payung

Ni kisah semalam... Aku pegi untuk kelas ke dua di Kolej KOmuniti.. Sebelum ni kelas untuk Baju Kurung Pahang... Baju Pahang pon belum siap sepenuhnya lagi..Hahaha..


Semalam aku takpuas hati sangat...Manusia yg hadir kelas ni terlampau ramai.. Sampai nak duduk pon x muat...Aku terpaksa duduk kat hujung dan dicelah..Langsung xnampak ape cikgu tunjuk..Aku duk tiru orang sebelah je time buat pola tu..Sblm tu aku duduk tempat lain, tapi ada plak manusia yg ambik tmpt aku..Sakit betul ati..Kalo tak, memang best da duduk ctu sbb betul2 depan papan putih cikgu tu..huhu..Serius kecewa sangat..

Walaupon dapat siapkan pola tu siap dh potong pola, tapi aku takpaham ape aku buat sebab meniru je kan.Nak tanya cikgu pon, mcm xde mood sebab cikgu pon bz... Pelajar 40++ tp cikgu sorang jer..Kesian cikgu tu..Muda lagi comel plak tu..Baik je..Smlm aku tak keluar rehat pon, xsdr tengok2 dh  4lebih pon..dalam 4.30ptg macam tu aku dh kemas2 nak balik...Sbb fedup punya pasal, xde mood dengan kelas semalam tu aku balik awal...


Minggu depan nak kena sambung blk kelas tu tp aku rasa mcm xnak g...Nak tunggu minggu lagi 1, baru x ramai sangat org sebab confirm minggu depan ramai yg akan dtg untuk sambung yg semalam.. Aku tak suka serabut2 ni...

Malam tadi aku sambung jahit baju kurung pahang..Dah hampir sempurna da baju aku..Hehe sukanyaaa rasa...Cuma tinggal nak jahit getah kat pinggang je...Nak kena perati youtube la malam ni sblm sambugn getah tu....Aku masih xphm macam mana nak buat..hehehe....Aku pon xde belaja dgn cikgu aritu sebab xsmpt..Takpelah byk tuto yg boleh aku tgk nanti..


25 Jun ni aku ada apply untuk kelas Jubah plak...Kalo dah yg moden ni pon ak x sempat siap pape, cmne mood nak datang untuk belaja yg lain kan? huhu..Walaupon sbnrnya niat aku memang nak sangat belaja buat jubah ni..sebab bagi aku jubah ni senang sikit kot..sebab dia sekeping je..Tp kalo manusia ramai yg smlm, haih...menyampah la aku..Hehehe...


Harap aku x cepat giveup..Jadikan ini kan sebagai cabaran untuk aku berjinak2 dengan dunia jahitan..Patut lh upah menjahit skrg mahal2 kan, sebab nak membuatnya pon memang leceh..adehh..Ni untuk org baru spt aku lah..Kalo dh ada banyak pengalaman tu, pejam mata pon boleh..hehehe...Lepas ni blh la untuk aku jahit baju sendiri...Nak amik upah kena tunggu taun dpn la bila ada kekuatan dan keyakinan hehehe...



Anak bertambah, agak2 mampu ke ak nak amik upah ni???hahaha..skrg ni pon ak hilang sikit pn Arfan dh melalak mencari...Adeh...pening plak aku ni.mcm mn nak siapkan baju dlm waktu singkat?? uwaaaa


Suasana semasa masing2 sibuk mengambil ukuran





5 comments:

Shahida Dzulkafli said...

Setuju.. x best kalau pelajarnya ramai sangat.. Patutnya kena limitkan.. baru seronok belajar.. Tambahan pula cikgunya sorang jer..

Normi Nieza said...

sabar jer la..huhu

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam mila,
waa
ghamainya orang kan3

adianiez AIDA said...

bagus nyer mila.
elok la sgt. boleh cari side income mcm mama niza kan.
dpt duit lebih alhamdulillah.
jgn give up.
teruskan usaha...

QasehnyaRania said...

40 org anak murid cikgu sorang.alahai..

pa pe pon all the best.
seronoknya dh blh jhit pakaian sndiri..
jimat dan berbaloi kan.just beli kain n jahit.bila ada anak kecik kena pndi curi masa. in shaa Allah mama safiy aryan boleh :)