Tabung

15 June 2015

Perkembangan Arfan : Makan Kaya

Aku tak tahu dia dapat idea dari mana nak makan kaya roti ni macam tu jer. Sblm ni elok je sapu kat roti then cicah dengan susu dia..Padahal aku xpernah pon meratah kaya tu depan dia ke apa ke..Dan aku pon x tergamak nak makan mcm tu je kaya yang manis tu...


Budak2 ni kan, menguji minda orang dewasa betul lah... Dah 2 bekas kaya aku beli, bila aku sapu kat roti, dia mintak bekas kaya tu then amik sudu makan mcm makan nasi..Dah tak larat aku nak larang..Dia bukan paham pon kalo aku cakap x elok makan mcm tu jer. Kalo aku amik bekas tu dia mengamuk..Daripada dengar dia menangis, amik jelah Arfan..Habiskan jelah kaya tu selagi boleh makan...Dah roti aku xde benda nak di sapunya.. Adehlah..Pening tau layan peel Arfan ni...Sebab tu aku malas nak mkn depan dia..Tapi kalo bukan depan dia pon, mcm mana nak elak sebab duduk dalam umah yg sama kan.. Takkan aku nak tahan2 plak keinginan aku nak makan benda tu..Nak tunggu dia tido, xkan tengah2 malam baru dapat jamah, dah habis selera la aku pon kalo time2 mcm tu...


Ada jugak ke budak lain peel sama mcm Arfan ni?? Ada cara atasi ke? Bagus ke kalo terus biarkan dia makan benda tu mcm tu je? Malas da la aku beli kaya lepas ni...Nak beli nutella kang, mcm mahal sangat plak harga dia.hehehe....








Tengok lah gaya dia makan tu.Bukan main beria siap korek2 lagi dalam bekas tu...Bukan main menyengih dapat habiskan kaya 1 bekas..huhuhu.....Arfan2

6 comments:

Shahida Dzulkafli said...

Hamboi.. kemain lg arfan makan kaya...
Trylah beli chcolate spread keluaran Gardenia.. Sedap juga..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam mila,
he3
memacam ragam budak ni
kalo dia tak mo surrender uols la kena sorok kaya tu dari depan mata dia :)

Mila Hilas said...

Shahida : x perasan plak kat kedai benda tu.nt try usha la hehe

arysha : hehe.rsa dh mls nak beli da...

Asha Lya said...

Rasanya yg lemak2 manis tu sdp kan

Sofu Hashim said...

kaya = sedap
nutella = lagi sedap
hehehehe

adianiez AIDA said...

amboi dia...
kalau xde kesan negatif, ok la mila.
ganti plak dgn yg lain.
kot kot la dia beralih arah :)
izzat makan kaya maintain dgn roti :)