Tabung

25 March 2015

ANGIN SYURGA TV2 - Dah TAMAT

Sapa ada layan cete ni setiap ari Selasa hingga Khamis jam 9 malam?? Aku memang xpenah miss sebab kisah dia memang menarik dan tertarik kau memang da bomb... Pelakon utama dia Jue Aziz, Leez AF dan yang laki tu xtahu nama ape..Hehe..


Mereka bertiga ni adik beradik, memang rapat..sangat2 rapat sebab selepas kematian mak dorg yang dilakonkan oleh Liza Abdullah , Kak Long (Jue Aziz) yang jaga dorg penuh kasih sayang..Sampaikan sanggup benti universiti then jual nasi lemak..Lepas tu sanggup plak tak kawen sebab nak jaga adik2 dia..


Konon masa sblm berjaya adik2 dia berjanji nak jaga kaklong walaupon ada jadi sekalipun. Tapi bila dah berjaya, adik2 dia terlalu sibuk, selalu merungut..Bangga dan bongkak dengan kemewahan yang dorg ada.. Tambah2 plak dengan isteri adik lelaki dia tu..memang kurang ajar.. Lakonan heroin Asam Pedas Untuk Dia tu....Sakit ati tau tgk dia dlm cete ni.Mulut memang celupar gila...Kalau aku ada kakak macam tu mau aku cili2 je mulut becok dia tu..


Hidup kak long penuh dgn drama air mata je hari2 sejak adik2 dia dh berjaya dah ada kehidupan sendiri..Dah la adik perempuan dia tu buat Kak Long ni mcm bibik plak bila kaklong tolong jaga anak dia, tlg kemas rumah dia..Bila Kak Long nak balik kampung, dia merungut plak kata macam2..Dah lupa dah dgn janji2 yang dorg penah katakan dulu...AKu tgk cete ni memang emosi tau..Kesian sangat dgn Kak Long..


Dah la ditakdirkan 1 aritu, dia sakit..Tulang pinggul mcm mana ntah..So terpaksa pakai tongkat sebelah...Adik2 dia selalu lah merungut...Terutama adik perempuan dia tu lakonan si Leez AF...Geram jugak aku tgk Leez dlm cete ni..Mulut mcm celaka je...Kurang ajar betul. Lupa yg dulu Kak Long dia yang jaga dia ..Susah senang mcm mana..Dah bekerja poyo plak dengan duit yang dia ada..Ingat kasih sayang ni blh dibeli dengan duit...Banyak konflik cete ni sejak adik2 dia dh berjaya...


Sampai satu tahap tu adik2 dia dh malas nak amik tahu pasal KakLong sebab dikatanya KakLong ni xreti nak berterima kasih , tak sedar diuntung..Duit tiap2 bulan dah bagi, insurans perubatan pon dah buat...Dia ingat Kaklong dia hadap sangat dengan duit2 dia tu..AKhirnya Kak Long dia bagi semula buku bank adik2 dia.Rupanya selama ni duit2 yg adik dia masukkan, Kak Long xguna pon ..So adik2 dia berang la maki KakLong cakap mcm2...Konon kata lepas ni dah xnak amik tahu pasal Kak Long , dah xnak bagi satu sen dah kat Kak Long, nak tengok KakLong boleh hidup ke tak...


Tapi yang x best nye..ending dia cepat sangat...dengan tetibe je adik laki dia dapat surat diberhentikan lepas tu kete kena tarik, lepas tu bini tinggalkan dia..Adik pompuan dia plak, kena amik cuti tanpa gaji sbb nak kena jaga anak..Terus sedar akan kesilapan yg dorg dh buat pada KakLong,lepas tu dorg balik kampung..Terus baik2...KakLong plak dirisik oleh Ustaz lakonan Syafiq Kyle...Terus habis...


Ending dia, kureng sikit...Cete dh klimaks habis, tetbe ending...Erk?? Gtu je?? 


Tapi cete dia bagus lah sebab kita xboleh agak apa akan jadi seterusnya....Aku masa mula2 dulu ingatkan yg bawa masalah ipar duai, rupanya adik2 dia pon bermslh jugak...Sangkaan ku meleset..Tu yang jadi makin best tu hehe..

Malam ni dah start cete baru..Harap2 best jugak la :-)

2 comments:

Normi Nieza said...

la dah habis ke? igt ada lagi mlm ni..:)

Aku Penghibur said...

betul tu ..tibe climaks terus ending.. sadis betul..

jalan cerita dah best

Jom Vote blog acik bagi msmw