Tabung

03 March 2015

Apa Yang Diidamkan

Ni bukan idaman macam impian nak sesuatu tau..Ni pasal makanan... Tahu jelah skrg kan aku tengah mengandung....Nak kata mengidam bukan2 tu takde lah....Stkt hari ni memang xde yang pelik2 lagi...Masa Arfan dulu pon xde pon yg pelik2 aku nak....


Aku cuma xboleh tengok org post mknn...Kalau aku tengok, aku akan terliur....Dan aku berharap xde lah yg post makanan yg pelik2...Susah jugak tu bagi aku nanti...Menangis sebab xleh nak dapat hehehe...

Tahu tak kuih tepung bungkus?? Aku xtahu la kalau org luar ni panggil dia kuih apa...Kat Putrajaya ni aku rasa xde kot yg buat kuih ni...Aku xpnh jumpa lagi...Sat aku google wajah sbnr kuih tu...


Ini lah rupa kuih yang aku nak sangat tu...Ada sape2 tahu x kat mana ada jual?? Kalau kat kampung senang je nak cari benda ni...Rasa nak menangis pon ada tau kalau xdpt mkn ni.huhu...Aku ada jumpe resepi nak buat benda ni..Bahan2 dia memang semua ada je kat rumah..Tp nak cri daun pisang tu kat mn?? Lagi pon aku takut x menjadi plak kalau aku sendiri buat..Kalau x sedap nanti sape nak makan...

Lepas tu aritu nak makan gulai daging...Macam gulai kawah la kenduri punya tu...Jumaat lepas aku makan kat cafe Hospital Putrajaya.....Hurm banyak lemak je aku rasa...belum btl2 tekak aku suka lagi rasa dia..huhuhu......teringin jugak nak makan nasi minyak...Tp kat sini susah jugak nak jumpa...uwaaa....Kalau kat kampung semua ada...Arghh..Nak balik kampung xtahu bila...Puasa nanti lah kot kalau xde aral..


Setakat ni, itu jelah kot yang aku tingin nak makan, tp belum lepas lagi..Harap sempat sebelum aku bersalin hehehe........Tak tahu lah ni baby yg nak, atau aku sendiri yang mengada2 hahahaha.......sbb tu best bila mengandung ni org akan layankan je...ahaks.. Jahat tak? ekekke

6 comments:

Normi Nieza said...

jom dtg umah cik nor..mak cik nor buat tepung bungkus tu..:)

lia ummiirfan said...

tepung bungkus! feveret kita jugak ni.. sekarang susah nak jumpa kat bandor.. huhu..balik kampung je baru dapat makan..

Siti Nooryanawati Mohamed said...

Wahhh...tengah preggy yerk!
Tahniah Mila (^^,) Yana juga yg blom ada rezeki lagi...huhuhu.

Take care yer~

Kathy R'bain said...

Sedapnyer..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam lia,
peberet tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Amy J said...

saya xtahulah nak cari kat mana tepung bungkus tu..

kalau nasi minyak, kena tunggu cuti sekolah la gamaknya. ramai nak kawen. hehe