Tabung

17 December 2013

Risaunyeee Hati..

Ape yg dirisaukan sgt tu ye??
Dh byk kali hubby suh aku search kt tenet pasal perkembangan anak..

Yelah dia nak aku belaja cmne nk didik anak dri awal..
Apa yg perlu diberi pendedahan masa skrg..mengikut umur dia.
Tapi aku sll lupa..dan kdg2 tu rsa mcm mls plak..

Ak tgk Arfan mcm ok jer..

Nampak dia aktif dan perkembangan dia pon ak rsa mengikut usia dia.

Tapi baru jap td ak rsa mcm rajin nak google..
Then ak terbace kat 1 blog ni pasal dia didik anak dia dri kecik..
Dh mula la aku rasa ak jahat sgt plak..
Dah aku rsa mcm ak x buat benda yg btl pd Arfan..
Tak dedah kan dia dgn pembelajaran plak..

Mula ak rasa mcm down..eh xdelah down sgt tp ad jugak la..
Mcm tu rupanya ye kena ajr anak,
Tak sangka plak kne dedah kan seawal usia 4bulan..
Alamak mcm dh terlambat sgt je huhu..
Skrg Arfan dh 8bulan setengah,,
Agak2 Arfan boleh terima x kalo ak ajar skrg?

Ak kena start beli flash card utk Arfan..

Ajar dia huruf dan nombor..
Bagi otak dia berfikir..
Masa Arfan tdo patutnye ak kne ngaji..bace al-fatihah ke surah2 ke..
Ak sll masa dia nak tdo, tgh nyusu tu ak just selawat je..
Hmm...banyak benda yg ak x buat utk Arfan..
Takpe2, slow2 kite belajar ye dri org yg lbh pengalaman.
Semoga tak terlambat lg huhu..

Arfan......cpt2 pickup nanti ye..Hehehe...
Love u ..

7 comments:

Cik Puan Rara said...

eh awak awak.knp stress sgt ni.baru 8bulan.xpe.bia anak explore sendiri.jgn stress2 ok!

~MommyAqilMedina~ said...

alahaii samalah jugak dengan Medina..pon tak buat ape2 pon..yang penting kita jangan stress2 dan biar baby belajar sendiri..lain anak lain development cycle dia syg..yang penting kita usaha untuk bagi yang terbaik..InsyaALLAH

Masya said...

dah ok sgt lapan bulan tu.. xmoo ajar lg pun bg dia pgg jer flash card tu.. supaya nnt masa dah mula ajar dia.. tidaklah dia asyik nak pegang² jer flash card tu...

TelingaBulat said...

ehh jgn laa stress ye..insya irfan akan membesar jd anak yg soleh,yg pntg diberi didikan agame secukupnye..eii awk halusnye tulisan kt entry ni...rabun tb heheh ;p

QasehnyaRania said...

cer singgah blog intan berlian.
in shaa Allah pasti ada yg dicari

Nora Karim said...

anak2 sebenarnya belajar dari dalam kandungan kita lagi...:D

masih belum terlewat... slow2... baby mmg cepat pick up...

Umi Qi said...

Mama safiy arfan.....tiada istilah lambat atau rasa bersalah dalam mendidik anak2...dan pastinya mama arfan sgt2 beruntung kerana dpt ilmu awal utk mendidik arfan....oh arfan dh 8 bulan ye....insyaAllah didik dengan pembelajaran bersama hiburan pasti dia suka...