Tabung

25 December 2013

Family Day

20 Disember 2013 - 22 Disember 2013
Family aku ada kumpul adik beradik buat family day kat Melaka..
Taun lepas kteorang buat kat Langkawi..


Ari Jumaat tu berkumpul kat umah kakak aku kat Labu..

Memang agak lewat kami bertolak..
Dah petang da dlm pukul 4 lebih ke 5 ptg..
Asalnye memang nak gerak awal..Tapi aku dari umah pon dh tengah hari..
Siapkan umah..Kemas2 baju dulu..Basuh baju bagai dulu pagi tu..
Last2 dh tengah hari bru gerak ke umah kakak aku..
Tambah2 lagi konon nak tunggu kakak aku yg kat PD 
Dia balik kmpung mak mertua meninggal..
Konon nak gerak sama2 lah..tapi dia lambat sgt so ktorg decide ktorg gerak dulu..
Duk mencari homestay memang satu cabaran sungguh..
Duk berpusing2 arah.
Tukang bagi arah pon mcm x sure sgt jln..
Adoiii..hangin je rasa..Hahaha..
Dgn Arfan duk menangis nak dgn aku je...
Nak ckp tepon dgr arahan pon susah..Hahaha..Ujian2..


Lepas magrib jugak lah baru check in..
Penat sungguh..
So sampai2 je terus chop bilik..Hahaha.

Mujur semua bilik memang dia letak aircond, so xde sesi perbalahan..kiki..
Yang bujang2 tdo luar je...

Makan malam kami bergerak ke rumah anak sedara ayah aku..
So dh jimat kat ctu.Hahaha...
Rumah agak sempit, nak duduk memang berhimpit2..
Makan kne gilir2 la...xleh makan sekaligus..Hehehe..
Takpelah janji free..xpyh byr kan???Jahat x?

Konon lepas tu nak ronda2 kawasan...
Tapi masing2 dh penat....nak tdo..anak pon nak selesa je..
Meragam bila dia xleh nak pusing2 bdn..Yelah kena pangku nak pusing bdn cmne.
Last2 xjadi ronda jonker walk..
Takpelah next time dtg lagi r..

Balik rumah...Dpat makan durian plak..
Konon tadi ckp penat kan? Hahaha.
Bila dh mandi, baru badan segar..
Anak dh tido so maknye pegi lah borak2 dgn rumah sebelah..
Sewa 2 bijik rumah kan...Lepas hajat nak mkn durian.Hahaha...dpt mkn 4 ulas.


Ahhh..nanti lah aku sambung balik..mcm xde idea je nak tls ape...adoiii doiii..


3 comments:

~MommyAqilMedina~ said...

wahh bestnya dapat berkumpul sesekali kan..every year memang kena buat kan..eratkan silaturahim..

Invisible Me said...

Wahhh. Bestnya. Kumpul reramai kan. Bahagiaaa :)

TelingaBulat said...

seronoknyee ade family day..klu adik beradik ramai mmgbest mcm ni..mcm tb ni alahai ade 2 org jee..heheh tuh family day jugak ke hehe