Tabung

18 December 2013

Dia masak..

Ololo sweetnya la kan? hikhik
Yes!! Laki aku..
Dia kalo aku lambat2 masak then dia dh lapar,secara auto dia akn masuk dapur..
pastu sibuk tanya aku nak masak ape..
Weii korg tahu tak...Soalan nak masak ape tu pon kdg2 blh bawak gaduh tau..
Hahaha..Ganas tak??
Aku pon blur weh..
Xtahu nak masak ape..Sbb tiap2 hari kena masak..


So semalam dia tanya ak lagi soalan tu..
Aku sibuk nak google sup ikan merah untuk Arfan..
Dia dh x sbr tgk ak lembap agaknye Hahaha..
Terus dia masuk dapur...
Last2, aku cakap buat masak merah ikan jelah..
Dah lama jugak x mkn.
Pastu dia kata mls nak berdiri lelama ( Dia kan xblh diri lama )
Sebab kalo buat masak merah kne goreng ikan dulu bagai kan??
So dia kata dia nak goreng ikan nak mkn ngn kicap..
Aku kate la kalo mcm tu nanti esok ( HAri ni ) nak bwk bekal cmne?
Pastu aku tinggalkan dia kat dapur sorg..
Aku duk bajet dia x buat la mcm yg aku suggest tu..
**Aku pegi tidokan Arfan dlm bilik,Kalo dh tidokan ank korg tahu jelah kan, ngan mak2 skali tertido..Hahaha..Sedor2 dh kol 3pagi**

Bangun pagi tadi aku nak masak bubur untuk Arfan, tgk2 dlm kuali ikan masak merah..
Eh, dia ikut cakap aku plak..Hehehe..
Mesti dia pon terpikir, kalo xde bekal esok cmne nak mkn.
Haaaa tahu pon kan??? Bagus2...
So aku pon panaskan lauk tu..Ada 3 ekor..
So rini aku bwk bekal ikan kembung sekor..2 ekor lagi aku bg laki ak..
Yes!! Dapnye...Tadi masa panaskan lauk, kan naik bau..perghh sdpnyeee.Hahaha..
Tu blm makan lagi..Ahaks..
Dah makan nanti ntah cukup ke x.. (Ececeh teknik memberi pujian pd laki ni..nanti dia bace blog aku,kembang2 idung la tu) 


Note: Mujur rini dh masuk gaji...So sesi membyr hutang pon bermula..kihkih

3 comments:

intanfirdaus247 said...

wahhhh untungnya suami pandai masak..huhu..bawak bekal ya..saya pon bawa bekal hari n..sup ayam ..tapi sup yg x bertumis...reneh lama2

acik idah said...

Huhu.. orang rumah pandai masak yerr... senang la nak handover kalau keletihan.. hehehe...

TelingaBulat said...

untung dpt laki yg pndai masak,kirenya nk jugak masak walaupn xle teror mane sekurang2 nyee nk ringankn beban isteri..sweet aje..