Tabung

29 March 2014

Cabaran 10 hari Dengan Slimfast Diet!!

Seperti yang korg sedia maklum, aku salah seorang pemenang untuk review produk kurus daripada mybeautyherbs..Tang mane aku nak kurus tu yer? Tang perut..Bukan kurus tapi lebih kpd nak kempiskan perut..Hehe...Aku selalu nak menangis kalo setiap kali tengok perut aku..Aku sll je perati perut org lain knpa perut aku jd mcm ni, perut org len elok je kempis..Sbnrnya sblm beranak lg aku ad masalah ni..lps beranak makin menjadi2 plak..Mujur lah kebetulan aku buka blog Pn Mialiana tgk2 ada segmen psl benda kurus.So ak cube jelah nasib kan..dan xsangka msa pengumuman tu blog aku terpilih..hehehe.. perasaan gembira tu x usah nk ckp la..

** Jomlah aku kenalkan untuk korang serba sikit pasal produk Slimfast ni yer**


Inilah rupa kotak produk daripada mybeautyherbs iaitu Slimfast Diet (Back Into Shape - Kembali Ramping)

Kalo korang nk tahu Slimfast ni terdiri daripada raspberry, acai berry, apple, orange, hoodia, garcinia cambogia, cassia angustifolia dan collagen. Antara khasiat bahan kandungan Slimfast Diet ni adalah :

1) Fiber oat - sumber vitamin yang bagus untuk jantung dan saluran penghadaman/usus.  Ia menyerap kolesterol, menurunkan berat badan, dan mengurangkan paras glukosa .

2) Ekstrak acai berry - melambatkan proses penuaan, membuang toksik, mencegah beberapa penyebab dari penyakit jantung, merawat kanser serta agen pemberi tenaga.

3)  Ekstrak Garcinia Cambogia -  menghalang pengeluaran lemak, menghalang selera makan, menghalang pembentukan lemak, mengurangkan kolesterol, mengawal metabolisma badan serta merawat buasir dan sembelit.  Juga sebagai agen pelindung kpd ubat gastrik.

4)  Ekstrak Cassia Augustifolia - Merawat masalah penghadaman, menghindarkan sembelit, melembutkan najis dan sisa2 makanan di dalam kolon.

5) Hoodia - mengurangkan selera makan, berkesan dlm mengurangkan pengambilan kalori.

6)  Ekstrak raspberry -  Mengekalkan kadar metabolisme yang tinggi, membersihkan serta melancarkan peredaran darah seterusnya membantu tubuh membakar lemak.

Bagaimana Slimfast Diet Boleh Menurunkan Berat Badan?

- Slimfast Diet membantu dalam meningkatkan jumlah kalori yang dibakar secara tetap melalui proses yang semulajadi.  

- Ianya juga membantu dlm meningkatkan proses metabolisme di dalam badan yang mane dapat membantu untuk membakar lemak degil.

- Ianya juga dapat mengurangkan selera makan anda dan dalam masa yang sm berat badan dapat dikawal secara berterusan.

- Ianya juga memberi tenaga kepada anda supaya anda tetap cergas seharian walaupun di dlm program diet.

Tapi korg still kne bersenam tau, jangan lah ingat Slimfast ni boleh turunkan berat korg dgn mudah so korg pon makan banyak2, then tido..lepas tu minum slimfast then xde buat pape keje..Camne lemak2 korg nak terbakar..So rajin2 la buat senaman, bukan untuk kurus je malah untuk sihat jugak :-)


Cara minum Slimfast Diet, kalo korang nak tahu ada 2 cara tau..Bagi mereka yg mempunyai berat melebihi 75kg, kena minum 2 sachet sehari...Bagi yg bwh 75kg minum 1 sachet sahaja sehari..Korg kena minum sebelum makan yer..Tak kirelah samada sebelum makan pagi ke tengah hari ke atau mkn malam, janji sebelum makan..Tapi bagi aku, biasa minum sebelum breakfast pagi tu..Slimfast Diet ni dalam bentuk serbuk tau, so korg perlu bancuh bersama dengan separuh atau segelas air suam..Aku biasa buat separuh gelas je sebab kalo buat segelas nanti kepekatan air dia kurang ckit..Aku suka buat pekat2 baru betul2 kaw rasa raspberry tu..Hehehe...

Lepas minum tu korg akan rasa segar..maksudnya xde rasa lapar..Elok2 sblm minum tu kan korg lapar, tapi lepas minum tu boleh bertahan agak lama r..Kalo x amik sarapan pagi pon okey je badan, xdelah lembik..Memang sangat bagus...Disebabkan berat aku bawah 75kg so aku kena amik 1 sachet (15gram) sehari...

Ianya sesuai untuk lelaki dan juga perempuan yang berumur 18tahun ke atas, produk berasaskan herba dan tiada sumber daripada haiwan. SO korg jangan risau yer..

Bila korang dh amik Sl
imfast Diet ni korg kena minum air masak sekurangnya 3liter untuk memudahkan proses pembuangan toksin dari badan dan lemak yang dibakar dapat keluar melalui pembuangan air kecil dan peluh.Dan untuk ibu yang menyusu (seperti aku) korang boleh juga amik minuman ni tapi dinasihatkan minum air masak banyak skit untuk elakkan baby terkena efek cirit birit drp minuman tu..


Macam pengalaman aku, hari ke-4 aku ingat mcm nak stop minum sebabnya kesian tengok anak aku cirit..Tapi bila aku pk balik, anak aku bukannya lembik x bermaya, dia still aktif..Kiranya dia pon cuci perut jugak la..walaupon bukan dia yg minum direct minuman tu..Hehehe..Anak aku pon xdelah meragam ke ape..So aku x rasa Slimfast Diet ni bagi efect yg buruk untuk anak aku, aku teruskan  je minum sehingga hari ke-10..Alhamdulillah..Dan untuk pengetahuan semua, pd ari ke-4 anak aku dh x cirit..Kiranya perut dia dh boleh terima air Slimfast Diet ni..Syukur la..Sebab tu disarankan korg yg menyusu ni minum air masak lebih banyak ...Lagi pun, air masak tu memang penting untuk memproses air susu kan?? 

Tapi kan untuk perempuan mengandung, minuman ni korg xleh minum tau..tak dibenarkan dan tidak sesuai... Hehehe..kang kalo korg nak minum gak, jangan salahkan produk kalo jadi pape kat korg...Aku dh gtau ni..Sila take note...Tapi lepas bersalin nanti boleh la try amik, kalo nak kurus atau nak lancarkan buang air besar :-)

Korang tahu kan ( buat2 jelah mcm tahu ye..hahaha), semasa aku isi form sblm ni untuk sertai cabaran ni, aku ada cete pasal perut aku yg agak menggeleber serta buncit...So jom ikuti pengalaman aku minum Slimfast Diet ini selama 10hari dan kesan yg telah aku alami..


Boleh bayang tak mcm mane perasaan kalo korg nye perut mcm ni? Hehehe..Ngeri tak ngeri jugak lah kan? Agak melampau betul lemak2 ni bertapa kat perut aku..


 Aku terima produk ni pada 15 Mac 2014..Ada pemenang yg dh terima sebelum tu lagi..Aku aritu pegi bagi alamat umah, so masa dorg hantar memang xde org la so aku terpaksa pegi amik sendiri kat pejabat pos laju..Esoknye bila nak pegi amik, kete plak kena blok so xboleh nak keluar..Terpaksa la aku keluar bwk Arfan ari Sabtu tu pegi amik benda ni..aku ada cete pasal ni kat Sini..Hekhek..Serius x sbr weh aku nak balik umah nak sahut cabaran minum selama 10hari ni..korg tahu kan bile kite menang sesuatu, perasaan teruja dia lain mcm, betul tak? hehe..tambah2 plak kena review..Tentu2 kena buat yang terbaik..Hahaha..
Muka ada senyum sebab cabaran bakal bermula selepas je aku amik pic ni..Hahaha..Ececeh mcm tahu2 je produk tu bagus kan? Belum try dah tunjuk bagus..Hikhik..Jom lah try kalo nak tahu bagus ke tak, tol x??
Sorry lah pic2 slps ni mayb akan ada sedikit2 edit..Hehe..Korg phm2 jelah ye kenapa ada handiplast besar kat ctu..Hehehe..
Hari pertama ak minum.Sampai2 je umah terus rakus cabut plastiik pos laju nak tgk rupa produk camne..hihi..Terus rasa teruja gila, xsbr2 nak minum..Siap kejutkan hubby mintak dia amikkan pic ni.. ( siap ad love2 lg)..pestime minum...hmm.sdpnyeeeee...rsa mcm x cukup 1.haha tp mn blh minum byk2 kan...kang lain lak jd nya..Elok2 penganjur bg utk 10hari,dpt utk ak smpi 5hari je sbb sdp sgt..kikiki ( Eh tp ak ikut syarat ye,minum 1 sachet je sehari)



KESAN PENGAMBILAN HARI PERTAMA : Kalo korg nak tahu beberapa jam selepas aku ambik minuman tu, perut aku memulas-mulas sangat..Sakit mcm org sembelit tu..Meremang2 bulu roma aku..Perghhh....Tp memang best, sebab pegi je toilet terus keluar..Xpayah tunggu lelama dlm bilik air..hari pertama ni lebih kurang 4,5kali aku masuk toilet yer..Betul2 kaw dia punya penangan..Betul2 cuci usus aku yg kotor ni...Kalo tak sebelum ni bukan main susah nak keluarkan..3,4hari baru sekali keluar hehehe...
Hari ke-2 minum....Halalkan jelah aku pakai shawl yg sm ye..Pakat sauk je yg mn ada dekat haha..Korg tgk aku minum tu korg terliur x?? kikiki...Sedap weii rasa dia..Rasa raspberry kalo x silap..Lupa nak amik pic kaler air dia ..Hehehe...Kalo korg ada shaker, better guna shaker lah yer..

KESAN PENGGUNAAN PADA HARI KE-2 : Aku still ke toilet dlm 4,5x kali..Korang lepas je minum tu kan, perut korg akan rasa memulas2, memang x nyempat2 je rasa nak keluarkan..Hahaha..Mujurlah time ni ari cuti, buatnya aku minum time ari bekerja..Mmg hazab la nak hadap toilet banyak kali mcm tu..Dah la toilet ngn bilik opis aku bapak jauhnya...Takut sempat tumpah di sepanjang jalan je..Hahahaha...Oppps, melalut plak...Dan satu lagi yg paling ketara selepas penggunaan ni..Buasir aku...Serius beb, rasa mcm hilang terus...Langsung x tipu..Sape yg ada buasir aku sgt2 syorkan korg wajib amik Slimfast ni...Spt yg korg bce kat atas tu kan, bahan2 dlm Slimfast ni jugak sesuai untuk merawat buasir..




Sebelum keluar pegi kerja, jom kite minum dlu..Tgk pic tu siap tunjuk 'bagus' lagi tau..Hihi..sekali teguk je aku minum tu..Ish sdp sungguh air dia...Slimfast peneman setia aku la rasanya lepas ni..Sebab ianya betul2 memberi kesan pada aku..Hehehe..Tambah2 untuk penyakit yg dh lama aku hidapi..Tak sangka aku, sepatutnya aku try sebagai produk untuk kempiskan perut buncit, tp kesan lain pon aku dapat juga...Sangat2 gud job Slimfast Diet!!

KESAN PENGGUNAAN HARI KE-3 : Untuk hari ketiga ni, kesan dia dh kurang da..Aku dh x perlu ke toilet sebanyak 4,5kali da..cuma 2kali sahaja..Alhamdulillah..Maybe toksin2 aku dh banyak terbuang masa hari pertama dan kedua..Hehehe..Perut pon memang ada kesan kempis la..Terutama bahagian atas antara perut dan breast (korg tahu x area mn?). masalah aku sbnrnye di bahagian tu lah..Pic perut untuk hari pertama hingga kelima,memang aku x amik yer..Sebabnya, hari pertama dan kedua tentu2 la belum ada perubahan lagi, hari ke 3-6 plak aku kat opis mcm mn nak amik?Huhu..So kite tgk hari ke-7 terus jelah ea..Tgk perubahan je..Hahaha...Tapi kat atas aku ada tunjuk pic perut aku kan? So korg tahulah kn perut aku sblm minum Slimfast mcm mane...
Ni kesan pada hari ke-7..Maknanya aku minum untuk hari ke-6..Paham x? Sbb pic ni diambil sblm aku minum sachet ke-7 tuh..Nampak kan perbezaan dgn pic yg kat atas aku pakai kurung biru tu? Dh kurang buncit..Aku suka gila.Hahaha...Biasa kalo nak pakai baju flat/dress mcm ni, memang aku segan sikit sebab takut nampak buncit.Tapi bila try pakai hari ke-7 tu, aku agak terkejut la..Nak tahu aku banyak kali duk tengok cermin, nak pastikan betul ke tak..Hahaha..Masa ni hubby aku baru bangun..Aku paksa dia amik pic ni..Kikiki....Slimfast ni betul2 satu produk kurus yang sangat berkesan..Korg patut try, yg mn rasa gemuk berlebihan tu.. :-)




Kesan pengambilan pada hari ke-8 : Sangat menakjubkan..Hahaha...Korg xpyh la tanya aku mcm mn perasaan aku ye....Aku memang rasa nak guling2 je..Rasa mcm x caye dgn ape yg aku lihat ni...Banyak kali tau aku tgk pic ni, lps tu tgk perut aku..Hehehe....Alhamdulillah...Slimfast sgt membantu aku. Sebenarnya untuk kuatkan lagi teori aku ni, aku kena guna pita ukur tu yg org biasa ukur baju tu kan? Tapi masalahnya, aku cari2 kat umah aku tu, xde plak..Sblm ni ada je, tp bila nak guna memang benda tu susah nak jumpa.Hangin betul aku..Tapi xpelah, kite guna teknik ambik gambar jelah...Takde teknik edit2 atau camera360 ye..hehehe..( Aku cume edit tang mn nampak aurat je, aku letak handiplast/love mcm tu je...Bukan edit untuk bg nampak kurus ke ape ). 





Ini plak untuk hari ke-10,tapi kesan untuk sachet ke-9...Korg phm kan, apa aku maksudkan ni??? Semua pic adalah pandangan sisi, sng untuk korg nampak perubahan yg aku cakapkan ni..Hehehe...Nampak x perut aku dh flat...dah kurang tempat2 yg timbul..Aku kena teruskan mengambil Slimfast ni kalo aku nak kempiskan lagi perut aku..InsyaAllah...Slimfast memang membantu aku untuk kekal langsing jika pengambilan secara berterusan..




Ni pic hari last...Cabaran cukup untuk 10hari..Alhamdulillah..Aku berjaya minum dengan girangnya..Aku sangat gembira dengan pencapaian yg aku dapat ni...Kalo korg nak tahu, bukan saje kat perut tau kesan dia..Peha aku pon, aku rasa mcm ada perubahan...Sebab ape aku cakap cmni? Aku ada pakai seluar jeans, sblm ni seluar tu agak ketat tau kat peha, kira mcm ikut bentuk la..tapi 2hari lepas aku pakai, memang nampak area peha tu mcm seluar tu masih ada ruang, x ketat spt sblm ni..Sampaikan suami aku pon tego.. "Eh, awak dah kurus ke? Aku pon senyum2....ingatkan dia x perasan...Haha..Rupanya dia pon duk perati je peha aku time aku duk berjalan depan dia..Kikiki...Alhamdulillah...Aku memang nak kurus..Walaupon berat aku sedang2 je, tp sebabkan aku ni agak rendah, so better kena kuruskan lagi...


So, berakhir sudah la cabaran 10 hari dengan Slimfast Diet...Aku berharap sangat aku dapat continue produk ni sebab ianya bukan saje memberikan cara untuk kurus dengan cepat, malah dia juga dapat menyelesaikan masalah buasir aku...

Jap2 lupa nak gtau, kalo korg amik Slimfast Diet ni korg jangan risau ye..Takde pantang larang yang korg kena buat pon kerana Slimfast Diet ni berasaskan bahan organik...So korg mkn je mcm biasa..Nanti dh minum dia akan proses mknn2 tu menjadi bahan kumuh..So x sempat benda2 tu nk jadi lemak dh kena keluar balik..Hehehe..

Nak tahu tak, ni merupakan pengalaman yang paling bermakna dan memberi kesan pada aku..kan aku dh hbs minum Slimfast pada Isnin lepas...Skrg ni dh Khamis, kiranya dh 3hari aku xminum produk ni...So masalah buasir aku dtg balik..Aku x membuang untuk 2hari.. Dan smlm time nak membuang tu (sorry lah sedikit kotor, tp aku nak cerita kisah benar ni, hehehe) aku sedikit sakit...Dan susah nak keluarkan..Nak kena picit2 bontot, nak kne kemut2 bontot..Huhuhu...AKu xsuka dgn keadaan tu..

Sangat berbeza bila aku guna Slimfast, aku membuang dgn sangat senang..Smooth sangat2..Sakit pon langsung x rasa..Lepas membuang pon area bontot tu x sakit..Kalo kebiasaannya lepas membuang memang aku x kan rasa selesa, sebab kejap2 rasa pedih, kejap2 rasa sakit, kejap2 rasa gatal. Sape2 yg ada buasir, tahu lah mcm mn aku rasa ni. So apa2 pon aku memang wajib continue..So kepada sesiapa yg ada buasir tu aku betul2 mengesyorkan untuk korg produk dari mybeautyherbs ni..sangat berkesan..2 in 1 tau...So x rugi korg memilikinya..Harapnya adalah luck aku lagi untuk kali ni. Kalo dapat yg free lagi masyukkkk...Hehehehe....

Take Note : Nak kurus/ kempis perut tu jangan lupa 5 perkara ni yer 

1) Pastikan anda mengambil sarapan pagi
2) Jangan menahan lapar
3) Makan sedikit tetapi kerap
4) Lakukan senaman yang secukupnya
5) Minum air 2 - 3liter sehari..

#Pray4Me :-)














Giveaway SlimFast Diet dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs dengan hadiah dan wang tunai bernilai RM 3,600 untuk dimenangi.


25 comments:

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh seronoknyaaa..dah kempis perut!akak nak jugak..huhuhu..tang lain ok tang perut je degil..aduhaaiii..semoga Cik Cammy maintain kempis ye..good luck dear..

PakcikLie PCL said...

Tahniah mamaSyafie , salam singgah dari PCL semoga kita terus dgn SFD kerana ia cara cepat untuk kurus..kan.

www.nazlee.com

Sally Samsaiman said...

best of luck tau! :)

sarah said...

hmmm cepatnya kesan..cam vest je..cam nak try je..sy pun mslh sama...

QasehnyaRania said...

cayalah.terkejut jugak tgk pitcher bju kurung tu.tapi bila tfk lain tu mmg ada perubahan kan.sgt mmbntu bg yg mengalami masalah perut buncit.

nway goodluck dear

Mia Liana said...

salam. tahniah kerana telah berjaya membuat review produk slimfast diet.

entri anda tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2014/03/giveaway-slimfast-diet-review-slimfast.html

semoga berjaya di peringkat seterusnya. good luck!

Haneeza Mohamad said...

fuyoooo~ ternganga, gambar yang perut boncit itu, terbaiklah kak, apapun tahniah sebab turunkan berat badan :D

Salam singgah dari blog
http://www.haneeza.com/2014/03/cabaran-kurus-10-hari-bersama-slim-fast.html

sha dhira said...

wah, terbaiklah... kempis betul perut.. tahniah kak..
http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2014/03/slimfast-diet-produk-back-to-shape-yang.html

Delimasari said...

tahniah Mama Safiy
dr segmen yg sama
http://hanimsain-delimasari.blogspot.com/2014/03/slimfast-diet-produk-back-to-shape-yang.html

shahida rahim said...

tahniah dan gud luck!dari segmen yang sama http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/03/kurus-dengan-slimfast-diet.html

Budak Kampung said...

goodluck mama
http://mimbarhatiku.blogspot.com/2014/03/review-slimfast-diet-cabaran-10-hari.html

Akeyla Azmi said...

Wah wah wahh!!!
Congratulations!!! Hihihi. Qila pun dari Giveaway SlimFast Diet ni jugak heee~
Best of luck!!!
Harap mara lah ke next round kan :D :D :D hihi

Budu Bilis said...

Salam. tahniah... semoga berjaya ke perngkat seterusnya..

http://dindamaisarra.blogspot.com/2014/03/review-10-hari-bersama-slimfast-diet.html

Ieyzartd Syahieyr said...

SALAM,
TAHNIAH kerana berjaya kurangkan berat badan..
harap berjaya ke pusingan seterusnya ya..
datang dari SEGMEN yang sama...

http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2014/03/review-slimfast-diet-kurangkan-berat.html

MyCherita said...


Salam,wahh.. tahniah ya..kerana berjaya mengurangkan berat badan anda dengan meminum slimfast diet Semoga anda berjaya ke pusingan seterusnya. Jalan-jalan blogwalking dari senarai peserta Slimfast diet Mialiana.com - Salam ukhwah dari MyCherita

yana aina said...

Dari cabaran yg sama .. dtg BW sini. Jom BW blog yana ^^

nazlyizan.blogspot.com

yana aina said...

Tahniah !! Dari cabaran yg sama .. dtg BW sini. Jom BW blog yana ^^

nazlyizan.blogspot.com

Mia Liana said...

tahniah ya... http://www.mialiana.com/2014/04/giveaway-slimfast-diet-pengumuman.html

PakcikLie PCL said...

Tahniah dari PCL , mama syafiy ..anda berjaya .

Syiera Firdaus said...

Tahniah menang :)

mOoN IzzaN said...

tahniah menang.. :D

Anizz Annisa said...

tahniah menang ye.. :)

Aqilah Azmi said...

Hi hi hi Mama Safiyyyyyyy!!!!!
CONGRATULATIONS YE :D :D
YOU WIN1!!!! HEEE.

Mar Mansor said...

teruja dengan entri ni & ketika membaca entri ini saya sedang mencari maklumat mengenai kesan pengambilam slim fast diet..sebab hari pertama ambil 4,5 kali masuk toilet...

nini said...

macam best jeeee