Tabung

18 March 2014

Arfan Masuk Office Mama

 Kisah ni minggu lepas punya..AKu lupa nak cete.Tadi bila belek2 hp nampak gambar2 Arfan so baru terpikir nak buat entry pasal ni..Hehehe..Tahap pelupa aku ni memang boleh tahan gak la..

Kalo Arfan datang opis memang gegel lah.Suara dia kan kuat + kasar..Sekali dia menjerit, sakit telinga masing2 hehehe..Sebenarnya aku x plan pon nak bawak dia dtg opis..Time aku nak keluar umah tu aku bukak henpon..tengok2 dpt mesej pengasuh katanya xdpt jaga Arfan sbb tgh demam..Alamak, aku dh la xleh cuti da sbb dh banyaj cuti sebelum ni..Terus aku sms bos, gtau aku bawak anak pegi opis takut kang dia terkejut plak, so kena inform awal2..Tunggu punya tunggu bos x reply, arghh lantak la, bwk je..Dia xkan nak mrh, kang kalo aku amik EL lagi susah..

Sampai opis plak cari parking MasyaAllah punya lah susah..Mujur tergerak jugak nak tgk hp time ni,Ada mesej bos cakap ok, then dia kata dia EL arini..Wah lega aku, so blh la aku amik parking dia kat basement hehehe.Sng keje aku xpyh nak park jauh2..Xde bos senang la aku nak lyn dia..Kang ada bos mn nak lyn anak, nak buat keje lagi kan? Hehe..Rsa mcm taman asuhan kanak2 plak..Tetiba da suara budak kat pejabat..Hehehe..Mujur dpt bos sporting..

Si Arfan masa mula2 sampai tu mood cm kurang..Org tego pon muka masam je.Xnak senyum..Bila dh lama agak2 2,3jam kat opis baru lah mesra..Sbuk tego org sana cni..Sibuk nak berjalan bagai.Mentang2 dh boleh melangkah..Tp sibuk gak nak pegang2 org..Kalo dia nampak ada org nak sambut dia, bru dia nak jln..Klo xde org sambut, dia berdiri je tegak ctu..Hehehe..Anak bertuah ni..Penakut ckit..Ahaks..

Sibuk nak tlg kemas, tahulah bilik Mama bersepah.Hikhikhik..

Geram je org suh posing ckit pon dia xlayan...
Jom lah layan pic, aku xtahu nak tulis caption ape..Tengoklah anak bertuah ni sibuk nk tlg ngemas kotak tu..nak berjalan pon ye jugak.Tp bile panggil nak amik pic dia xnak pandang.stress btl mama..Mama suka bergmbr, anak rimas.Hahaha.Nasib la..


tido kepenatan.Time ni tetibe bos aku masuk.Terkejut aku mujur la blm nyusukan Arfan.Sebab pg td aku tidokan Arfan dln bilik bos, siap aku skali baring bagi susu..Hahaha..Pdhl sblm dia dtg tu mmg aku de niat nak p tdokan Arfan dlm bilik dia.Tp mujur lah aku lengah2 kn, tgk2 dia dtg opis..Adoii.Bos ni, x gtau lgsg nk dtg...Dh pukul 3.30 kot..

Alamak acaner blh terbalik plak ni?? Huhu..Sorrylah xboleh rotate..Hehehe...Tido bape minit je ni sebab dia bukan blh kalo ada bising2..Adoii Arfan2..Geram jer...

Haaaa tula rupa sbnr bola yg Arfan duk kejar2..Hekhekhek...
Bangun2 je terus ajak aku main bola..Hehehe.Mujur terjumpa ball tu ada gak benda dia blh main..Sibuk dia duk kejar ball tu..Laju gila dia merangkak..AKu yg tukang lempar bola, dia tukang kejar..Gelak sakan dia..Suka bnr.Hahaha.Aku plak bos ada dlm bilik, selamber je layan anak..Kikiki...


Budak yg sangat aktif dan kesayangan Papa n Mama..Love u Son..

7 comments:

Shark Kay said...

heheh...
kecik2 dah mosuk ofis nie arfan,
puas hati ler main tempat luas ek.

Asha Lya said...

aktifnya arfan bermain

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, bestnya bawa anak g ofis. hehe jadi peneman setia kan. hihiiii bos cool ek?

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam MSA..
hih..comel jer arfan ni..
jadi peneman mama kat opis yer.. :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

cma masih ade masalh tak blh nk follow..
nnti cma follow akak ye..
thanks :)

sha dhira said...

rajinnya arfan mengemas.. hehe

~MommyAqilMedina~ said...

Syok kalau dapat boss sporting kan..Arfan pon sakan mengemas kat bilik Mama tu...hehe..