Tabung

13 March 2014

Bila Bos Baik

Kadang-kadang aku kesian tengok bos aku..Dia baik dan sangat2 perihatin....Tapi kalo dapat pegawai yang xde tanggungjawab agak susah la kan??? Pegawai suka melawan...Tapi kat sini ada sorg je pegawaii yg mcm tu..1bangsa dengan bos aku...Sejak akhir2 ni pegawai tu asyik cuti, masuk keje lewat, atau keluar awal.

Macam kes pagi ni..Bos ada mesyuarat...Patutnya dia kena sediakan beberapa maklum balas..Tapi 1 habuk dia x buat, padahal maklum balas tu aku dh emel sejak Isnin lepas..Aku xtahu la dia buat keje ape..Sdgkan pegawai yg sorg lagi, yg lebih banyak keje dri dia pon blh setelkan semua keje yg bos dh minitkan..Ni benda yg biasa2 je pon susah dia nak siapkan..Pdhl maklum balas tu simple je..Ulangan drp yg lepas2 je pon..Ntah la..SUsah nak cakap..

Pg ni bos mcm x bpe ada mood..sebelum keluar meeting td dia gtau pegawai tu sms dia cakap EL plak..Adoii...Keje x siap tapi asyik cuti..Semalam pon mintak keluar awal..Kul 2pm dh blk..So acaner tuh??? Selalu excuse keje..Dh tu bila bos cakap, suka melawan..Xtahu la kenapa dgn dia...Ada masalah ke ape ntah...Lepas tu pegawai bwh dia plak MC arini terpaksa amik NEB sebab asthma...Kesian bos..Harapnye mood kelaut dia tu x berpanjangan la.Huhu.. Nanti ngan aku2 skali rasa mcm x best..

1 comment:

~MommyAqilMedina~ said...

Huhuhu..susah jugak kan macam tu..lagi lagi kat dalam sektor kerajaan..banyak prosedur sebalum pekerja kena kick..kat sini pon ada sorang macam tu jugak..asyik cutiiii je..tapi sekarang dah kena kick dah..huhuhu