Tabung

02 March 2014

Kemalangan

Pilu sungguh rasa hati aku dan suami..
Jumaat lepas kami ambil cuti semata2 nak setelkan beberapa kerja..
Kononnya hala ke KL lah kite pd hari tersebut..

Sudahnya hari itu merupakan hari malang buat kami..
Kami gerak dri Putrajaya melalui MEX untuk ke KL..
Semasa memasuki terowong (tgh2 terowong) baby white kami telah dilanggar..
Hancur berderai hati kami spt mn hancurnye cermin kereta kami..
Lori yg bangsat..Lori pasir telah menghentam dgn sesuka hati kereta kami..
Suka2 dia je ckp, "Abg, saya suda tekan 2x brek tapi dia xmo berenti jugak"
Pemandu dia lelaki India..

Silap kami sebab x mengambil sebarang maklumat pasal pemandu tu..
Kami hanya ambil no plat sahaja.
Malangnya sehingga hari ni driver lori tersebut masih blm membuat sebarang report.
Aku sedih sangat2..
Bila kami ke Perodua, org perodua tu plak bg statement yg sngat kami x boleh terima..

Bila sahihkan dgn pihak Insurans, dorg pon katakan benda yg sm..

Kalo mcm tu aku nak bawak lori lah..nak bawak bas ke teksi ke..
Boleh sesuka hati langgar org then lepas tangan.
Memang mcm bangang jwpn yg kami terima..
Ada ke patut katanya insurans x cover kalo lori pasir yg langgar..
Sebabnya sgt mudah..Lori tersebut x sama cc dgn kereta..
Kalo mcm tu jom la lori ramai2 p langgar kereta2 lain..
Aku hari Jumaat lepas memang hangin sangat2..
Hilang keayuan aku tau..Huhuhu,
satu hari suntuk terpaksa tinggalkan Arfan..
Mujur lah aku terdetik nak tinggalkan Arfan kt rumah pengasuh hari tersebut..
kalo lah Arfan ada semasa kemalangan aku xtahu la...

Last2 husband mintak tolong dengan kwn dia..
Katanya runner kemalangan..
Aku harap dia mampu bantu kami..
X sanggup aku nak guna insurans sndiri..
Taun depan matikkk la kalo NCD jadi 0 semula..
Semoga ada rezeki kami YaAllah..
Terlalu banyak dugaan kami..
Bertimpa2...Aku xtahu la mampu ke x nak lalui...

Mujur lah ada kakak yg boleh bantu.

Smlm ke PD lah aku..
Meminjam kereta kakak untuk sementara..
Harap cepat lah setel mslh ni..
Sengsara jugak kalo lelama mcm ni.huhuhu..

P/s : Arfan arini mengamuk esak2 menangis dlm kereta sbb ak terpaksa letak dia dlm car seat..Bwk manual, xboleh nak pegang dia..Kesian aku tengok..Kat umah pengasuh plak dia mcm xmo lps kan aku huhu..sedih2.

8 comments:

Siti Nooryanawati Mohamed said...

Huhuhu...nasib baik Mila & husband x apa2.
Smlm dalam berita pun ada berita pasal 2 buah bas accident ni MEX.

Tp undang2 Mesia mmg macam tu la, klu lori langgar kita...kita x mungkin leh claim ngan insurans lori tu. Huhuhu...

msredcheesecake said...

sabar, kalau kita sabar insyaAllah ujian tu penghapus dosa kecil...

segala kejadian tu dengan izin Allah ...

be strong ok, insyaAllah rezeki tu ada...

cik gObu said...

boleh eh mcm tu
kalau mcm tu baik beli lori

zalim tol lah insurans sekarang ni

sabar eh dik
semua ni dugaan
sebab Allah sayang kt kita

and nak bagi rezeki lain yg lebih utk kita

Aty_Fared said...

yang penting..alhamdulillah awak tak ada ape2.. memang bengang macam tu kan...

diana said...

SAYA BARU TAHU RUPANYA UNDANG2 MACAM TU YE?/UNTUNG LA SAPA BAWAK LORI KALAU GINI..

Siti Nadia Ramlee said...

Nasib baik tak ada pape..

~MommyAqilMedina~ said...

Aduii...frust betul kan kalau dah kena cenggini..kalau aida pon bengang dan frustrated sangat..semoga cik cammy dan suami tabah dan kuat mengahdapi ujian ALLAH ni dan cepat2lah kereta tu sembuh..Amin!

Masya said...

hadilah saboo je lah dibuatnya...