Tabung

20 August 2014

Gigi geraham pertama

Selamat petang..Tengah layan rindu awak 200% ni..hehe...sementara tunggu iklan ni nak update sat.tetibe teringat pasal ni..

entry ni utk kenangan aku..sebagai panduan sebagai seorang ibu..Kot2 nt dpt anak no.2,3,4 ke..kihkih.. kalo tgk tajuk dah tahu apa ak nk ckp kan? kalo nak thu kan, aku x sdr lgsg yg gigi geraham Arfan dh tumbuh..Sebab geraham ni belah atas..Aku memang xpnh nak buka setiap masa mlt dia utk check gg dia dh tumbuh ke belum..

Tetiba 1 hari tu.lupa da kalo x silap mggu lepas ke 2 mggu lps...Aku tgh main dgn dia kendian dia gelak sambil mendongak..ak terpandang wane putih..eh..eh..gigi ke? terus ak paksa ank ak bukak mlt..tahu jelah budak ni kalo ak suruh mmg dia xnak...so ak paksa dia gelak..memang btl gigi geraham dia..hahaha..aku teruja gila weh.. patut la sblm tu dia kunyah keropok rileks je rupanya dh ad geraham senang la dia kunyah...Arfan2..nape x gtau mama gg awk dh tumbuh..saje nak surprise mama tau :)

Masa ak tgk tu gg dia belum tumbuh penuh la..bru keluar sikit..ad kiri kanan tumbuh serentak..So arini ak check tgk2 dh tumbuh penuh belah kiri..belah kanan je belum tumbuh penuh lagi.hehe..serius ak xtahu nape teruja btl bila ank tumbuh gg..Hahaha..ank ak dh besar rupanya..umor 1 tahun 4 bulan geraham pertama dia tumbuh..Yeaaaaa..Anak korg umo bpe tumbuh geraham?ak xtahu anak ak kategori cepat ke lambat ke atau mmg tepat pd masanya..tak kisah la kan...Geraham belah bwh ak tgk mcm coming soon jgk sbb nmpk gusi dia membengkak.Tp mujur Arfan x nangis nak tumbuh gg tu..

Gambar gg dia xde..mmg ssh nak amik pic dia ok..tmbh2 gmbr gg..susah2..

p/s : bila nuff nak emel ak psl duit yg ak cashout tu ek? lgsg xde berita pon samada berjaya ke x nak cashout..huhu...pestime ni perasaan dia x sbr lain mcm sikit..huhuhu

3 comments:

cik mah said...

Wah..gg geraham tumbuh dah..dah big boy lah die..mesti comel je...

Z@i Z@mR33 said...

bdk2 mmg x suka buka mulut klau d suruhkn.Aqil pon susah nk tgk gigi dh naik brapa tp bl dia tarik jari kita msuk mulut br leh rs.tu pon main agak2 ja

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Premolar tooth rasenye doktor gigi sebut tu.