Tabung

21 August 2014

Makan tengahari di Alamanda

Tengahari tadi aku ikut miza p Alamanda.Ktorg memang dlm semggu mmg akan set time utk jumpa time lunch...kdg tu kalo bz 2,3mggu bru jumpa sekali..Dia ni kwn ak 1 kg..belaja sm2 masa politeknik dulu..Masa sekolah ak x berkwn pn tp sjk masuk poli kami jadi rapat..Tambah2 lg opis sebelah2 je so makin rapat..banyak masalah dia kami share.hehe..Ak tukang dgr jer.Apa ak boleh bg pandangan ak bagi...ekeke..mcm bagus je kan? hehe..

Pompuan kalo dh jmpa mmg gosip lewww haha.tp xde ngumpat org lain pn.hal2 sndiri je :) ... 

Teman miza beli brg kat AeonBig tu..Ak lapar lah jgk tp xde beria sgt..Ble dh dtg Alamanda ni ak xthu nak makan kat mn.Sbb tu ak xsuke dtg ctu..Melainkan klo nk mkn fast food blh la...Dulu sblm mcD kne boikot mmg kami mkn ctu jer..skrg ni nampak kat mcD betul2 lengang, xthu la bape lama dorg bertahan utk boikot ni.Tp td kan ad pakcik siap berkopiah lg makan kt mcD tu..No komen lah ak.

Miza ajak mkn dlm alamanda..Ak ingat dia ajak mkn sushi tu..Ak mmg bkn peminat sushi yer..Ak x selera tgk..Sory pd yg suka sushi tu..Rupanya skrg kan kat aeon big tu dh jual nasi berlauk la..xsangka aku..banyak gak pilihan dia..Bila dh mkn tu kan...serius sedap weh..sedap sgt..mcm mkn kt kampung2...ak ingat klo tmpt mcm ni mesti x bpe sdp..tp sangkaan ak meleset..ptt ak tmbh je td.hahaha...muka x malu kan ingat kt umh ko ke? hehe..


Ni aku punya..Gulai / kari ayam dgn kacang panjang goreng..masakan dia memang best.cukup rasa.selera btl ak mkn td..rm5


Ni miza punya..gulai daging dgn sayur campur. rm6....daging dia pn sdp.lembut, x liat langsung..rsa dia mcm gulai kawah kwn ak cakap..

Nampaknya lah kan, ak dh aim tmpt mkn baru la..dh thu ad mknn sdp kt cni mmg sll lah ak dtg nt..pestime weh mkn nasi berlauk kat aeon big..memang dh lama ke ad? nampak sgt dh lama gila ak x jenguk aeon big kan? hehe...Alhamdulillah.. dgn rezeki yg ak rsa arini.. ;)

Ada yg penah makan cni x? jom bg pendapat sikit..


3 comments:

Khai♥Rin : anies said...

Trs lapo sy tgk ;)

sYiRa LoKMaN said...

menyelerakannnnn..rezeki

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Don't take too much carbo tau..nanti dapat diabetes :)