Tabung

22 August 2014

Pembantu Masuk Wad

Susah lah keje ak dlm masa terdekat ni sebabnya pembantu ak yg selama ni duk berkhidmat utk ak dan family dh masuk wad..Dah seminggu lebih dia sakit..Tak tahu sakit apa..Tadi ada org dtg tengok dia, last2 katanya terpaksa bawak jumpa doktor..Aduhai susahnya hati aku..

Mujur insurans masih valid, kalo x naye nak kne cari pembantu lain...korg tahu x ak cete pasal ape ni? hehe..Mcm suspen je kan? ke x? hahaha.. ni haaa... 
.
.
.
Mesin basuh aku..Memang masa ak mula2 beli dulu lg bila ak basuh baju mesti bunyi kuat tp ak abaikan jer..mayb dia dh xtahan sgt agaknye tu smpi rosak mggu lepas..Rosak tu takde lah lgsg xblh guna..Masih blh guna, tp kan tgh2 guna tu tetibe dia berenti, ak terpaksa buka tutup pintu dia tu baru dia berfungsi..nak kne ulang banyak2 kali smpilah siap basuh..Ada ak ulang ke belakang dlm 7,8x.. penat kan...macam mesin manual plak nk kne tgk selalu pdhl auto..skit tol hati...


So Khamis lepas ak buat aduan..Kat ONKING bangi sebab ak beli kat ctu..dia kata dlm 3 hari bekerja nt org MIDEA akan cntct ak..midea tu jenama mesin basuh aku..tp ak tunggu punya tunggu xde pon..So smlm ak follow up lagi, org tu kata nt dia kol midea balik,nak kol ak blk.tunggu2 xde..Ak blk umah, bru ak kol.org tu kata dia lupa nak kol midea..aduhai..hangin je ak..dia ingat ak main2 ke mesin tu rosak..ape pnya service da..dh la berckp dgn ak nak cpt je..ak xhbs ckp lg dh letak.krg ajar gila..Dia janji tengahari esok ( maksudnya arini lah) nak update ak balik..


So tengahari td dia kol cakap nt org midea akan kol ak ble dorg akan dtg tgk mesin tu..So ak tunggu jelh, dia bg masa smpi selasa..bapak lama kan? menyusahkan tol..

Tapi mujur ptg td sblm ak blk keje, midea tu kol ak cakap nk dtg umh ptg ni.Alhamdulillah, cpt jugak tindakan dorg..So tggu lah ak td ngn Arfan kat umah.Jam 6.45 dorg dtg..Bila check2 dia kata masalah motor so msh dlm waranty..Syukur2..kalo x, masak nak byr tu..Skrg ni dorg dh bwk mesin basuh ak ke bengkel...So ak xde mesin basuh kain skrg..dia kata cuba secepat mgkin..ak xtahu la nk pgg x janji dia tu..

bila ak up status kat fb psl nak basuh baju cmne xde mesin basuh kan  so kwn ak suggest pegi dobi yg layan diri tu..siap blh keringkan trs..sng keje ak..tp tu r ak xpnh guna..nt jakun lah ak..hehe..harap urusan dipermudahkan semuanya...

4 comments:

Ein lanabulu said...

haha..suspen ingt bibik yg sakit..:-)

Norhasniza Khalid said...

mama selalu guna mesin basuh siap kering tu, tapi time hujan je le.. hihi.. kain menimbun nak menyidai takde tempat..

semoga segala urusan dipermudahkan semuanya ye

sYiRa LoKMaN said...

ingatkan ape la td.hehe

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Mesin basuh oto yang saya belikan kat mak dari sebelum saya kawen (kira dah 7 tahun) baru je rosak. Alhamdulillah lps repair rm2++ dah ok balik.