Tabung

19 July 2014

Cerekarama TV3 : HAK

Baru je hbs tgk cete HAK segmen cerekarama td..Cete dia xde lah bt airmata ak mengalir pon, tp agak menyentuh hati ak sbgai seorg ibu..

SINOPSIS 

- Wanda ( sara ali ) usia 17tahun seorg yg sangat liar.keluar mlm dan berfoya2 dgn lelaki...tapi family dia xtahu sbb dia sll bgtau keluar pegi study..
- 1 hari tu, maksom ( jiran dia kot ) dtg gtau ayah dia yg wanda ni keluar mlm2 merempit ikut jantan..tp wanda x mengaku la..
- dalam masa yg sm jugak, sebenarnya wanda telah hamil 3 bln..dia minta saiful ( budak rempit ) utk btangungjawab, tp saiful tak nak sbbnya dikatakan wanda telah tidur dgn ramai lelaki.
- malam tu bila ayah wanda tahu psl wanda mengandung  dipukulnya wanda..dan tanya siapa ayah baby tu.
- esoknya dorg pegi umah saiful nak mtk saiful btgjwb,malangnya jiran beliau bgtau yg saiful dh jd arwah..excdnt hncur kepala..
- ayah wanda amik keputusan hantar wanda ke kl duduk dgn makcik dia sehingga bsalin.
- sepanjang mengandung wanda bekerja sebagai tea lady di sebuah company lawyer. en.khalid ( lakonan amar ) sgt baik dgn wanda.
- bila dia bsalin makcik dia cbe nk deal anak tu bg kt sedara suami makcik wanda tp wanda xsetuju..
- wanda lari tp last2 tpaksa akur dgn keadaan.dia tpaksa setuju dgn syarat yg ayah dia tetapkan...tapi tetiba sedara husband makcik dia xsmpi hati nak pisahkan wanda dgn anaknya.
- akhirnya wanda membesarkan anak dia tanpa ayah dia mengaku dia sebagai anak..

KOMEN

bagi ak ayah wanda terlalu keras..mmg wanda degil, tp dia dh insaf xptt lah smpi xnak mengaku anak..baby tu x bersalah..seorg ayah mmg xkan phm perasaan seorg ibu..kalo mak wanda ada aku rsa mesti dia akan trm anak wanda sbb hanya pmpuan yg tahu cmne perasaan ibu. 

sara ali blakon mmg sesuai jd budak2 sbb tubuh dia kecik, muka pn comel2 jer..ak ingatkan cete dia konon en.khalid tu akan trm wanda sbgai is3 upenya lain jdnya..hahaha...

ape pon...cete ni best la jgk.. 4/5 bintang..

6 comments:

Iola said...

Tengok sekejap je tadi..hehe

Aisy Nasiha said...

Saya tgk separuh je. Mmg nampak ok jalan ceritanya..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Anak conquer tv.

Nour Adieb said...

suka tngk lakonan sara ali :)

~MommyAqilMedina~ said...

Sedih kan citer ni..akak tengok sikit je sebab tak minat sangat dengan Sara Ali..terus tak tengok sampai habis..tah pape..hehe

Akif Imtiyaz said...

Tak tvk pon huhuhu tak sempat