Tabung

03 July 2014

Di tempat baru

Alhamdulillah..dh selesai proses pindah barang..Hehehe...Ekspress tak?? Ptg semalam dpt surat arini dh setel semua..Hehehe...Pagi tdi dtg opis dengan perasaan yg sangat rasa, ntah la...serius kecewa sangat tau..Cuba untuk happy sebab aku xnak org ingat aku mrh..Aku cuba nak kontrol muka ni jgn bg nampak yg aku x puas hati..Sebab akk yg tukar dgn aku tu jugak 1 bahagian dengan aku..Aku xnak dia rasa serbaslh...tapi aku xmampu..Ble aku sampai je, aku nak p amik kunci bilik, tp kuncinya dh xde..Aku dh heran da..Amboiii..mcm nak halau aku cepat2 je kan..Huhu..dh x sbr nak jaga bos baru ke? Huhuhu..

Tapi aku mls ikut perasaan...Aku dh agak mesti akak tu yg bukakan pintu..So aku masuk bilik...Rasa mcm dh tebal muka..Yelah, ko dh kena tukar tp still nak kne masuk tmpt tu..rasa segan dia len mcm hehehe..Mengada2 je kan??? Lepas tu aku terus kemas brg2 aku...

Dh duk kemas sikit2 tu, aku amik keputusan naik atas pegi jumpa bos baru..Nak tgk dulu suasana tempat baru mcm mane... Bila dh jumpa bos tu, aku rasa hepi skit..Perasaan yg sblm tu kecewa, aku rasa bersyukur.. Memang lom kenal lagi bos mcm mn..Tapi dari 1st impression aku, menyatakan yg dia ok..Sebab dia sambut aku dengan senyuman..DIa bercakap pon polite..Aku hepi...Alhamdulillah...

Lepas jumpa bos baru, baru aku p jumpa akk yg ganti tempat aku tu...Aku nak tunjuk yg aku happy...Kalo blh xnak tunjuk aku kecewa kan? Nampak sgt nanti mcm aku beria tp org dh xnak aku..Hehehe...Takpelah..Sekurangnya nanti aku blh belaja benda baru :-) Aku bercerita dgn akak tu..Memang kami sama2 terkejut dgn berita ni..Aku dh redha dh skrg...Sbb tu blh tersenyum je ni..Tadi pn kemas2 brg, setting pc ape bagai..Skrg aku bersiaran lgsg drp bilik yg baru..

Bilik skrg ni terlalu kecik...Memang berbeza betul dengan bilik aku yg sblm ni..Tp xpelah..Yg best sikit, bilik ni mengadap ke luar..AKu boleh nampak laluan jln kat luar..Hehehe..Sukanya..Sblm ni aku terperuk ckit..sebab bilik aku dihalang oleh bilik bos....

Yeaaaaaaaaaaaa...Aku dh hepi,tolong doakan bos aku ni baik2 je ye...Dan memahami...Aku nak blik keje awal..Hehehe...Tapi xdelah awal mn pon..Bulan puasa ni kne sharp kol 5 lah..kesian kat pengasuh Arfan kang nak masak berbuka plak.. :-) Oklah bos baru dh balik..Nanti sambung ye :-)


7 comments:

Asha Lya said...

moga semuanya baik2 ya kak di tmpt baru tu he

shalimar yusof said...

Moga semuanya baik2 aje ditempt baru..

nursuhada aziz said...

tak ape la..redha di tempat baru..moga semuanya okay dan lebih baik :) tabah ye!

QasehnyaRania said...

smga dipermudahkan.
aamiin
dpt bilik tgk jalan best la kan. bru segar sikit..

Khai♥Rin : anies said...

insya allah semuanya akn baik2

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Kena tukar?
Sooner or later Insyaallah boleh adapt.
Moga ceria selalu ye Mama SA.

Masya said...

moga happy² sahaja ditempat baru , yg penting masih di opis yg sama.. kalau opis lain lg haru huhuhu