Tabung

09 July 2014

Giveaway Puasa RM50 by SueAKGoGeous


Aku ni sebenarnye xde pon pengalaman puasa yg best2 masa kecik2 dulu....Takde yg betul2 buatkan aku teringat2..Aku nak cete pon aku xtahu nak cete pasal ape..Hahaha..Tapi sebabnya aku nak support blogger ni so, aku sengaja refresh balik ape kenangan ( paling cikai pon jadilah ) masa aku kecik2 dulu...

Aku dh lupa aku start belaja puasa masa umo bape tahun...Tapi yg aku ingat, masa tu aku dh sekolah rendah..Aku belaja kat sekolah agama...Ada 1 ketika tu, ada 1 family baru berpindah kat kampung aku tu..So bermakna ada pelajar baru yg akan masuk sekolah kan...Ada lah budak pompuan ni, dia memang comel..Kiranya dia masuk je sekolah tu, dia jadi perhatian budak2 lelaki...Budak perempuan ni muda setahun atau 2 tahun dari aku, kalo x silap..Dia ada abang sebaya aku sorg yg sgt2 aku dan kwn2 aku x suka..sebabnya dia jahat sgt..aka degil nak mampos..Hahahaha..Suka mengusik dan mengata org..Ktorg pgl abg dia telinga capang...Hahaha..Jahat tak??kikiki...

Nak dijadikan cete...masa bulan puasa...Aku g terawih....Budak pompuan ni pon ada lah jugak..Budak ni xtahu la dia memang poyo ke atau memang pangai mcm tu..Yelah budak cntk kan...AKu ni dah la x cntk..So aku nak berkawan dgn dia..Tapi aku pn jenis x suka kalo terhegeh2 ni..Aku x de nak tegur2 budak tu...Memang niat hati nak tegur, tp malu.. Hahaha...

Nak tahu tak, pegi terawih sebab nak tgk budak tu...Hahaha..Pelik kan?? Aku memang suka tgk benda2 cntk..Tak tau nape..Tp bukan bermakna nafsu aku songsang ye..tidak..tidak sama sekali....Naluri aku masih pada lelaki..Cumanya aku memang suka akan kecantikan..So tiap2 mlm r aku g terawih dgn kwn aku...Bukan solat sgt pon..Buat bising je banyak...Hahaha...

sebenarnya cete aku ni xde kesudahannya pon..sebab aku memang x berkwn pn dgn budak pompuan tu smpi lah dh hbs sekolah rendah...eh ke ada berkwn ek? Aku pon dh lupa...Sebabkan xde benda yg indah, so memang aku out terus kenangan pasal sekolah rendah hahaha ( Cete di bulan Puasa lah, kalo hari x puasa, aku rasa aku ada 1 kisah yg memang akan jadi ingatan smpi bila2, hehe)

Dan skrg ni budak pompuan tu dh ada anak sorg..Dan dia bila dh besar..dh x bape comel mcm dulu da..hikhik...muka dia dh jadi biasa2 da..Dia pn aku rsa dh lupa aku kot...Arghh xpelah...xde bekas dlm hidup aku pn kalo dia x ingat ...

So, sekian kisah puasa sy yg x bpe best :-p

4 comments:

Suriana abdul kadir said...

Salam..
Thanks for joining..
All the best ye..

Cik Asma BLuppy said...

gudluck!

Nao Mei said...

good luck dear :)

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Macam2 experience yang best masa kanak-kanak.