Tabung

23 July 2014

Service Baby White

Baby white kata ko..Hehehe...Semalam dh anto perodua..Konon nak tuko minyak hitam je, buat yg basic2 je, skali dh smpi sn..bnyk plak dorg suh tukar.Huhu...Tu pon mujur brake pad dgn alignment + balancing aku x buat kat ctu..2x ganda kot harga dgn kat luar...Mujur benda tu x ganggu waranty, kalo tak masak gak aku terpaksa buat ngn dia...

Arini plak sambung pegi kedai tunang kawan aku..Mintak tlg dia pasangkan brake pad yg aku beli dengan alignment , balancing kete... Untuk saje smlm campur arini RM360 habis...Pening pale...Kalo wat semua kat perodua aku rasa, ada cecah 5ratus...Nak jalan jauh so terpaksa la berkorban...Ada jelh benda yg ak terpaksa berhutang dlu nak byr, bulan dpn kira bayar skaligus utk 2 bulan..Hahaha..

Ginilah gaya keje mkn gaji yg x seberapa, ye dok? Hehehe, ape pon bersyukur sbb baju raya untuk anak setel dh awal..Mak apak xde baju raya, xpelah.. :-) Lagipon taun ni family ak buat family day raya ke 3 - 5 kat Pulau Perhentian, so aku x perlu pakai baju kurung bagai pon...LAki ak paling kesian, sebabnya dia langsung xde baju baru..Aku ada lah jugak 2,3helai baju kurung...

So tadi dengan gigihnya aku terpaksa beli on9.. dekat Nile .. memang baju dia cutting style korea, kecik2..aku redha jelah kalo laki aku xmuat..Tapi arap2 muat lah, ak dh pilih size XL dah..Harapnya esok smpi la..sebab aku pilih GDEX, kalo pos laju mmg x sempat da smpi sblm raya..huhuhu.. Suami ak x tahu ak belikan baju utk dia ni..Ak mmg suka buat surprise...Harapnye dia suka lah baju pilihan yg  xbpe nak ada kat web tu..Terpaksa la..sbb nak p beli kat pasaraya mmg dh xde masa da...b, harapnya awk terima dgn redha lah ye kalo baju tu x menepati citarasa awk..Hehehe..


7 comments:

permatabiru said...

beli juga untuk en.ghubby dekat nile.com..nmpk mcm kecik redha je la..hehe

Mama Sempoi said...

pakai keta produa juga ek.. sama la kita.. kita pun white juga (si putih).. tiap kali nk balik raya, haaaa pening kepala weh.. itu ini smua nk kena servis

~MommyAqilMedina~ said...

Huhuhu..bercakap pasal kereta memang kena service kalau nak jalan jauh..akak pon tak g servis lagi padahal esok dah nak gerak..haih minta-minta semuanya ok2 lah kan..huhuhu

Masya said...

lama x singgah sini... nak raya ni apa² hal kereta kena servis .. samalah kt org pun klu servis kat produa sendiri atau proton mmg mahal sikit salunya pitam hahahaha

Sally Samsaiman said...

Makan gaji mmg kadang-kadang makan hati dibuatnya...

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Kadang2 takut ada yang saja ambil kesempatan mintak tukar tu ini. Harap2 taklah kan..:)

QasehnyaRania said...

hari tubtfk myra mj kena dkt 1000 juga
msa pergi nk tukar yg basic je skli itu ini dorng suruh tukar.nk tak nak kna la jga kan.
takut dorng sja ambik kesempatan je