Tabung

12 July 2014

Cirit Plak Dia

Aku tak tahu ape kena dgn anak aku..Malam tadi dia berak taik kambing..ada 2 ketul..Tapi bangun pg td boleh plak dia berak cair..mcm air tau..Aku tgh tdo ttbe tgk dia mencangkung siap ad bunyi lagi..banyak kali tau..Aku ingat berak biasa je..tapi xsangka habis keluar kt seluar..Meleleh..Mjr yg menitik tu ckit je..Busuk dia xleh nak ckp lah..kan kalo najis cair kan bau dia semacam sikit.. Mjr ak sedar msa dia berak tu kalo x..ntah banyak mn menjejes keluar agknye..

Bila bukak pampers..perghh masyaAllah.. Bau tu dh 1 hal..najis dia tu xde rupa ketul2 lgsg..mcm kencing je..kua air je.siap bertakung dlm pampers..pelik aku..pdhl malam tdi dia just mkn ayam dgn kicap jer...

So td ak tanya pengasuh kot2 dia ada mkan pelik2 kt sana, tp pengasuh ckp dia buat bubur nasi je smlm dan Arfan mmg makan banyak..tak tahu lah mane silapnye..Arfan perut dia memang manja..xleh nk silap ckit..ikut perut sape nth..hehe

Tengahari td dia nk tdo tp mcm x selesa.. byk kali da menguap tp bkn men lm msa nk lelap tu...ttbe je dh ttdo sndiri..nmpk sgt muka dia x bermaya dan penat..ble anak dh tdo..aku pn join lah skali..aku ble dh tdo mmg ssh nk celik.hahaha..Terlupa ak yg anak aku tgh cirit ble dpt tdo..

Aku xtahu ank ak kejut ak dh bpe lama..mmg ak sdr dia duk tepuk2 bdn ak..dia kan xreti cakap lg nk gtau pape..so ak xlayan la...dia mmg x bergerak.duk je sblh aku.sbb ngantok sgt ak wt xtahu je.ble dh lama sgt dia duk kejut ak..dgn rsa mls..aku buka r mata..buka2 je tgk suar dia basah.Alamakkk...tgk sblh aku hbs toto kne taik dia..adoii..dh la toto baru..hahaha..pening ak cmne nk bsh..terus mata luas terbuka xde ngantok2 da..hehe..aku trs dukung arfan masuk bilik air dan mndikan...adoiii...mslh btl klo toto kotor...nk basuh xmuat mesen lagipon xde tmpt jemur..

Terus ak decide nk p hntr dobi..lepas dh siapkan arfan dgn baju tdo..ak plak pegi mandi dan solat..siap2 tu dh pukul 6..pegi buang smpi sampah..beli minyak masak kt kdi 1 Malaysia..lepas tu bru gerak pegi P9..anto dobi kat sn jer..Time tu dh nak kol 7..haha..Laki ak xde xpelh xpyh msk awal sbb aku berbuka minum air n cicah roti/ biskut je..

Lepas dh hntr toto tu p kdi tgk kuih..aduhai sedey la kdi2 ni..jual mknn lgsg x menarik..kuih rm2 - 5 ketul..sepatutnya 40sen lah seketul.tp ble beli 2ketul jd rm1..ntah pape la..dh beli trs balik umh..smpi umh lg 15minit nak berbuka.hehe.sempat je masak air..keluarkan ayam utk masak malam nt (kjp lg tgu anak tdo dulu)..

Skrg ni update smbil tdokan arfan.kesian arfan..dia penat je nmpk..arini dia asyik menguap je..tp nk tdo bkn men susah..xselesa perut ke ape ntah..Arapnye mlm ni dia x berak2 lg..hbs la nt klo berak atas tilam..huhuhu..



3 comments:

yusuflaili(goku) said...

salam;
bagus bawak gi klinik atau spital jer..manalah tahu kan?


Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Nama Mila Hilas tu nama pada blog Mama Safiy Arfan yang lain ke?

Che Rosliza Che Mat said...

kesian Arfan....