Tabung

21 July 2014

Kisah Semalam

Semalam hari ahad kan? tak ad ape pon yg kami buat..duk umah jer..Konon nak pegi lawat anak sepupu excident kat PPUM tp mcm ad halangan so x jadi...jadinye marilah kite melepak je kat rumah..hehe

Petang smlm aku just masak kari ayam jer..Suami aku mmg gemar sgt kari2 ni...kari dia x sm mcm gulai yg sll mak aku buat.masa mula2 kawen dlu, ak mmg xreti buat kari style husband ak ( walaupon sng gila).Sebabnye dh terbiasa dgn yg mak aku buat kan..Gulai org terengganu ni leceh ckit drp kari yg husband ak sll duk mkn tu ( mak mertua buat ) 

Bila dh siap berbuka ni, aku solat..Siap solat ttbe husband ak ajak pegi potong rambut.. Sbb nye ak penah ckp sblm ni nk potong rmbut Arfan..Arfan sll duk garu kepala..dia xblh kalo pnjg ckit mulalah gatal2, mcm org ada kelemumur je gayanya..dah garu tu hbs darah2 kt dahi kepala..adoii..

So jom ke bangi lah kite..ingat nk potong kt sg merab jer tp pegi 2 kdi gunting semenya penuh customer tgh menunggu..so ktorg decide bek pegi bangi tmpt biasa potong tu je..sb ctu jrg rmi org..smpi2 tu betul, mjr x rmi hanya ad sorg je yg menunggu..

Mula2 tu laki ak yg potong botak..xpyh nak buat fesyen2 sgt..laki ak ni sjk ad anak dia lebih suka botak, konon nak sm ngn anak..bluwekkk..hehe...ske sgt dia kalo anak nak dgn dia..mule lah dia ngnjing aku kalo ank sombong ngn aku..hampeh je kan..hehehe..

Tiba giliran Arfan...time ni mmg drama sgt tau..Ak ltk arfan atas riba laki aku..masa ni muka arfan dh xde senyum..Muka dia mcm pelik apesal ltk dia kat ctu..hehe..serius mmg x senyum lgsg..masam je smbl tgk cermin bsr dpn dia..ak nak amik gmbr pn dia wt dunno jer..skali tu, mamak tu ltk mesin rmbut kt kepala dia trs berderai2 airmata..hahaha..beria dia pnya nangis tu,masyaAllah mcm kne ape..aku tergelak2 je tgk..Mamak tu nak potong pn susah..Mule2 tu kenkonon nak bfesyen la.nak suh potong tepi je..dah tu kalo dh arfan xnak ddk diam, acaner nak fesyen2..akhirnya...botak jugak jalannya.... sng mamak tu just mesin je semua rambut.hehe..tp sepanjang duk potong tu mmg dia meraung lah.Arfan dia mmg takut kalo bunyi2 kuat ni..ak mmg perati sgt peel dia..kalo dia dgr benda2 kuat kan, belari2 dia dtg kt aku..pastu snyp je x bergerak..hehe..kdg aku gelakkan je sbb lucu sgt peel cmtu..

Dia cbuk duk tarik2 baju aku, suh amik dia.dgn papa dia mmg lgsg lah taknak..adoii..arfan gak eh...aku amik tu trs snyp..peluk je ak kemas2, adoii comeii sgt pangai dia...ape lah..kuat lak tu sore dia..budak yg ad kt ctu pn tgk pelik je ble dia meraung2 cm kne tampo..hehe..

Jom lyn pic Arfan nangis 2,3 keping..hehehe.. kenangan ni...nt bsr blh tnjk kt dia..biar dia malu2 ..hahaha

Masa ni dia pandang je mamak tu..belum start nangis lg sbb blm kne mesin lagi..tp muka cuak dh time ni..hehehe

drama swasta bermula.hehe..tgk muka dia tu beria sgt kan? hehehe..nth pape tkt dgn mesin rambut

sibuk dia duk geleng2 pale xnak bg mamak tu pegang..ak rsa dlm hati mamak tu geram je dgn arfan hihi..ak plak risau tkt dia marah..hehe

time ni ak dh suh mamak tu potong botak je, xpyh fesyen2, dia dh nangis mcm ni nak potong pn x senang..lg pn rmbut dia x pnjg sgt, so kalo potong tepi je mcm xnampak potong, mcm xpotong je..drp membazir byr tp xde rupa potong, bek suh botak je..arfan x rimas sgt nt rmbut dh xde.

yehaaa..dh siap botak dda..hdhehe..x hbs nangis lagi time ni..dia snyp ble ak dh dukung...time ni dia tarik bju ak, tp sb ak nak amik gmbr dia so ak tepis tgn dia.hahaha..kejam x? tu intai spe ak xtahu lah..kikiki.


Selesai sudah program potong memotong rambut..ble ak tgk2 kn ada 2,3 tmpt luka bekas dia garu..kepala dia pn hbs naik ruam kt gigi2 rmbut tu..adoiii...berpeluh sbb rmbt pnjg mcm tulah..mmg xleh rmbt terlebih skit..rmbut kasar..tu mslhnye.mmg xde chance mama nk buat rmbt awk fesyen2 arfan oiii..

4 comments:

Akif Imtiyaz said...

Haa dah potong rambut nampak hensem dahhh...comel jer..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Rambut raye. Dah potong bertambah comel. Tapi, dah potong nape tinjau2 lagi kat mamak tu,Arfan?

Mama Sempoi said...

jalan2 sampai ke sini,.. bila baca ni teringat kat anak2 sndiri.. sama la perangainya. takut sgt2. last2 skrg ni hubby poting sndiri rambut anak2 kat umah.. hehe

QasehnyaRania said...

alahai sian dia,,