Tabung

23 October 2014

Hari Minggu Arfan

Sebenarnya ni entry draf dah beberapa hari...Macam malas plak nak bercerita panjang2..Haha..Tapi sebabkan skrg ni ada masa terluang ( bos meeting ) so aku rajinkan diri jugak menulis..Kalo x, smpi bila aku nak peram kat draf tu..Kalo dh lama sgt nanti, confirm aku delete je terus..Sayang plak gambar kang, dh amik lepas tu x kongsi2..hehehe...Tujuan amik gambar sbnrnya utk kongsi, tp kalo mls update...Buat ape kan??? Buat penat tangan aku je tekan hepon tu amik gambar senyum2 bagai..ekekeke..Benda2 hepi kena sharing la..bagi org lain pn hepi bila baca entry kita yg hepi...

(Serius aku dh melalut)

Gambar ni aku x ikut susunan pon rasanya, so abaikan lah kalo korg rasa kejap waktu pegi, kejap waktu balik...

Cetenya mcm ni, Jumaat lepas Ma dan k.ngah beserta anak beliau, Amsyar dtg umah aku..Konon nak bwk jenjalan pegi PD..Tapi sebab ada hal lain, so xjadi pegi PD...So alang2 dh dtg sini tu kan..Oh ya..Ni ma aku dtg dari kampung ye...K.ngah aku la yg beria nak bwk ma , amsyar dan arfan naik ERL/ LRT/ KOmuter.. Dorg xpenah merasa naik benda ni...So aku ikutkan aje..hehe...Laki aku xde sebab dia pegi mandi airterjun kat Sg Congkak dengan kawan2 opis dia..


Ni ma aku..hehe..bukan main kemewet je ma aku senyum, comelkan? ekeke..Ni pertama kali tau ma ak naik ERL....Rindu MA..


Ni lah k.ngah aku dan anak dia Amsyar...K.ngah aku ni kalo dia xde memang x meriah adik beradik aku..kalo nak buat sesuatu memang dia jelh kepala..kalo dia xde, memang xmenjadi hehe..Amsyar tu memang pemalu..Budak hensem memang gni..Jual mahal..hehehe


Anak aku, dlm kete lagi dh stat tido..Senang keje aku...Tolak je guna stroller tu..Ni hala pegi ke KLCC 


Yehh , dah sampai KL Sentral..Hehehe...Anak aku masa ni, blh plak main cak cak..Tu nampak x, mata dia dh stat buka sikit2..Mesti dia pelik, kat mana la dia ni..Tadi sblm tido ada dlm kete lagi...tup2 bangun, dh kat tempat lain..bising, rmi org plak tu..hehehe...


Hehehe, ni aku dan ma aku...Muka aku mcm Ma aku tak? Arfan masih dlm mood ngantuk..ekeke


Tadaaaa...Dh smpi KLCC...Budak paling susah nak ambik gmbr ni...Kalo dia tahu org nk amik gmbr dia, memang dia lari..Ni kebetulan dia tgh bjln2 aku snap..Dia x perasan..hehehe..hensem sungguh..Muka sebijik mcm ayah aku...Dulu k.ngah aku masa mengandung, suka sgt bergaduh dgn ayah aku, tgk kua anak dh rupa atok plak da..ekekekekeke


Ni aku xpasti Ma aku mengantok ke atau kebetulan aku snap dia tgh berkelip..Hahaha.lucu btl...blh plak ma aku tanya budak sblh tu, ada ape kat dlm kain tu? Hahaha....Rupanya ada baby...Ma aku mana tahu zmn skrg ni mcm2 pakaian utk tutup masa menyusu kan? hehehe


Ni perjlnn menuju ke KLCC lepas turun drp LRT...


Tgk2, kan dh kata..kejap pic dh smpi KLCC, kejap2 pic dlm LRT lagi..Hahaha...Sory la kalo korg pening...AKu mls nak ikut susunan...Maafkan aku ye...

Budak ni memang penakut...Masa dlm ERL sblm tu ok je sbb x rmi org..Bila masuk LRT dh stat ramai org, dia plak takut...Kena himpit2 kan?? Mjr lah ada yg prihatin yg sudi bagi tempat duduk utk k.ngah dan Ma aku..Thanx ye pada yg prihatin tu....


Cantik lukisan kat belakang tu..Sblm tu ada tarian India kat tgkat bawah...Siap pakai bulu merak bagai..Aku gayat betul lah tgk dari atas..Rasa mcm kaki x berpijak je.Hahaha..tp nak gak tgk org menari..

Ni sementara menunggu anak sedara aku sampai...Yg belaja kat PPUM...Anak sulong k.ngah aku..


Amboii Arfan..Galak betul..Ni otw balik da..Dlm ERL...Takde org, memang banyak 0 sbb tu budak2 ni suka sgt..siap main lari2 dlm tren tu...Arfan la suka sgt..Masa pegi td dia bantai tido, so otw balik dia bantai buat bising plak..hehehe..


Tgk la dia, bukan main kuat lagi dia tolak Amsyar..4tahun lawan 1tahun..Ish2...Amsyar jenis haluihh jer, tu senang je kena tolak..heehe...


Siap main cak cak tu xleh tahan..Kesian anak aku, pestime naik benda ni kan..jakun sikit la kot hehehe...Kalo tgu mama n papa nk bwk sesaje memang xde lah dik...Tahu jelh papa Arfan tu bukan blh jalan lelama nanti sakit kaki dia..Mujur lah che ngah dtg blh gak Arfan merasa naik benda ni hehehe


Tolak2 lagi


Ni lah pic kat entry sebelum ni yg aku suh korg teka tu..hehe..jelingan maut tu..comel sgt tau...pndi sgt posing ni...Arfan dlm ERL ni..bukan LRT..hehehe..takde yg teka dgn tepat..Ahaks


Haaa..ni lah anak sulong k.ngah aku..Ank buah lebih besar dari mak sedara ( aku lah tu )...ada yg kata muka aku dan anak buah aku yg ni ada iras..hehe..aku xtahu la betul ke x...anak aku sibuk nak turun dri stroller tu...time ni tgh panas terik tau...anak aku suka tgk air pancut2 tu.hehe.kalo bwk tgh mlm mesti lagi teruja sbb mlm2 ada warna2 skali kan????


cuba perati muka Arfan tu..hahaha....sebab silau matahari...


nak jugak selfie dgn anak teruna.hehehe...tetiba Ma ak pn masuk jugak..Ahaks..


ni otw ke LRT ...Arfan 2 2 dia nak..Aiskrim dan roti..Amboii.suka dia tau dpt mkn askrim..Pestime tu aku bg makan 1 kon tu...comot momot hbs..mjr ada lampin, blh aku alas kat baju..kalo x, hbs la baju baru..hahaha (perlu ke mention baju baru ke lama).....suka hati la...ekekeke...

Akhirnya siap jugak entry KLCC aku ni....Fuuuhhhh....Mujur anak aku jenis boleh duduk dlm stroller..kalo x, jenuh jugak nak layan kaki dia tu..hehe

13 comments:

Farah Waheda Wahid said...

Amboi syoknya dia tidur...Ash dah tak nak duduk dalam stroller lagi dah...

Allene said...

allene tak ada kekuatan lagi nak bawak anak2 naik public transport.. uhuhuh

hidayu ayumie said...

Lah kiri kanan pon boleh.. roti pon sapu aiskrim pon balun.. layankn jela kak mila

TunSha Ayunie said...

seronok tengok muka dia... budak2 kalau naik train ni memang syiok.... sha yang dah kawin ni pun masih exsaited naik segala LRT suma... hiks

Diana Rashid said...

naik LRT ni tambang nya berapa??

Sofu Hashim said...

Suka tgk Arfan mcm2 aktiviti boleh buat walaupun dlm train kan

Sofu Hashim said...

Sofu dah hantar request utk add ke group tu
nanti check email ya :)

Syima Kamal said...

Nak try gak bawak anak saya naik LRT ni macam akak.. heee

Amy J said...

wah, seronoklah diorang first time naik LRT. hehehe... saya pun ada g KLCC haritu, lawalah juga design pakai beras tu...

kemewet tu apa kak?

Petak Bunga said...

Sejak ada anak ni..
X pernh lg naik lrt. Ada sekali blk kg naik bas.. x selesa skrg ni.

Hikayat Seorang Budak said...

antara train, LRT dgn ERL, ERL paling best sebab laju n selesa. hehe

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Mak saya tak pernah naik komuter atau LRT lagi.

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Happynya dapat jalan-jalan sampai ke KLCC..Arfan tu tengok semangat pergi jalan-jalan..happy je tengok dia..hihi..hari tu pun sis bawak Aqil naik train, terus ke KLCC je..senang..satu train je kan..