Tabung

01 October 2014

Kejap hepi kejap sedih

Allahuakbar...Itu je ayat aku blh cakap...Malam tadi digemparkan dengan kejatuhan seorang budak berumur 7 tahun kat blok aku...Dari tingkat 13 tu ko....Masa jatuh tu katanya masih bernyawa..dan dia cuba utk bangun...Tapi x dpt...sedih wei aku tgk pic dia..Mak dia dh la OKU dan aku baru tahu rupanya mak arwah penah 1 opis ngan aku dlu...skrg xpasti dia keje kat mane plak....

Daripada apa yg aku baca, dia tinggal sorg2 kat rumah tu..Mungkin mak ayah dia keluar sekejap dan time tu dia tidur agaknya so diorg biarkan lah dia sorg2..Bila terjaga dia cari mak ayah dia xde plak.Meraung2 la dlm umah tu..Ni jiran dia lah cete..Org bwh umah budak ni, dia kata setgh jam gak dia dgr budak ni duk meraung panggil mak ayah dia...Kebetulan plak katil dia betul2 sebelah grill..Grill tu plak blh buka kuncinya...Sepatutnya selepas grill tu ada balkoni kecik tau...Aku rasa lepas keluar dari grill tu, dia p panjat plak balkoni tu sebab tu boleh jatuh..

Mujur ada jiran2 yg sedar budak tu jatuh..Masing2 pakat turun bawah..Ada abang ni sempat pangku budak tu...Masa tu masih ada nyawa...Tak lama lepas tu dlm jam 3 pagi, arwah meninggal sebab kecederaan parah dalam kepala...Kalo tgk tmpt kejadian darah x byk sgt yg keluar...Habis pecah syiling tmpt parking tu..AKu xtahu la mcm mn arwah time tu..kalo aku ad kat ctu cnfirm ngn aku skali menangis..Mak dia aku xtahu la mcm mn..

Kebetulan jugak masa dia jatuh tu, mak ayah dia tgh parking kereta..Masa tu dorg masih xtahu yg anak dorg jatuh...Allahuakbar...Hebat dugaan buat mak ayah budak ni...Aku xleh byg...Aku rasa nak nangis...Syurga tempat mu nak...Kau insan terpilih...Semoga kau tenang di sn menghadap Sang Pencipta..AKu sebak weh...Rasa xblh nak menaip :-(

20 comments:

hidayu ayumie said...

takziah bt keluarga
smoga tabah mereka hadapinye
bace pon da cukup sebak
budak berumur 7 tahun
pernah jugak berlaku dkt apartment famili ayu
anak jenis hiperaktif panjat sane sini
jatuh dr tingkat3

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam,
YaAllah...
berderau darah baca..
AlFatihah

sha dhira said...

Kesiannya budak tu.. mungkin ada hikmah di sebaliknya.. alfatihah...

Sofu Hashim said...

Sedih baca citer budak yg jatuh tu..
Minta dihindarkan perkara bergini terjadi pada anak-anak kita

aTieYusof Family said...

aduhh sedihnya baca.. tak bayangkan kesakitan arwah.. ya Allah..mudah2an arwah di tempatkan dikalangan org yg beriman...

Cik Asma BLuppy said...

banyak kes pasal budak sekarang ni. sedihnya budak jadi mangsa. T_T
takziah & alfatihah untuk arwah.

TunSha Ayunie said...

bermusim je... kalau kes oku, banyak berita tentang oku... kalau buang anak, berita buang anak je... hmmm kali ni musim baby jadi arwah :(

Eda said...

Saya yg bc ni pun sedih...
Al fatiha syurga tpt mu deq...
Tabahknlh hati keluarga mereka...

timm bill said...

Ya Allah, semoga adik tersebut ditmpatkan di syurga..mmg dugaan bert utk parents dia..innalillah..huhu..takut la dgr kes gini..semlm bca psal student 13 tahun jtuh dari siling dewan sekolah..huhu..

Etuza said...

http://madey09.blogspot.com/ daH FOLLOW BLOG LAWA INI

khaty aiman said...

Ya Allah..khaty baca pon dah sebak..
Al-Fatihah..
Salam kenal dari khaty...

Kesuma Angsana said...

slm kenal juga. Tq ke blog KA, dh cuba follow x boleh. Nanti KA cuba semula yer !

mama amir said...

Innalillahi wainnailaihi rajiun...saya yang membaca ni pun sayu hati...

Jari Manis said...

memang sana sini bercakap berkenaan kematian budak ni...basar betul dugaan kepada parent tu. Al fatihah kpd arwah aminn

Masya said...

ya allah kesiannya... napalah tgl anak masa tidur camtu ... moga roh budak tu tenang, moga family dia org kuat hadapi semua ni.. lama x singgah sini bizi huhuhuhu

faizah muhammad said...

byk pulak kejadian2 cmni..nak kate cuai pun kite bukan tau keadaan sebenar. moga keluarganya sabar tempuh dugaan dunia ni..

Yumida Huda said...

sebak dengar berita ni. al fatihah buat arwah. moga ditempatkan bersama org2 beriman. dugaan yg besar buat keluarganya. moga mereka bertabah

Hikayat Seorang Budak said...

malang tak berbau. moga syurga tempat anak itu. alfatihah dan takziah buat keluarga mangsa.

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Mashaallah.
Dah banyak dengar kisah malang bila anak-anak dibiarkan bersendirian dalam rumah.

mama 3farhanah said...

Hampir menitis air mata bila baca kisah ni. Hebat betul dugaan emak dan ayah dia harus tempuhi. Alhamdulillah, dah pasti syurga tempat arwah.