Tabung

17 October 2014

Kenapa Aku takde motor

Mungkin ada yg terlepas pandang yang aku penah cete pasal laki aku ni bertongkat... Aku x salahkan sape2 pon..Yelah aku pn kdg2 lupa apa yg org tulis kat blog..tambah2 blog tak pemes cm ak mmg org x kan ingat pape..hehe..

Laki aku ni dh xboleh naik moto..Kalo blh naik moto kan, aku x beli alza tu taun lepas. Disebabkan dia xblh naik moto dan aku sah2 xblh naik jugak sebab takde lesen..tambah2 nak bawak Arfan cmne klo naik motor..aku sendiri xyakin..mcm bahaya je kan.

So dengan sebab itu, aku dan suami memang xnak beli motor..Memang kalo pk agak susah la jugak.sebab nak g kedai dekat2 pon nak kne start enjin kete..tapi nak buat cmne kan..dh takdir hidup ak dan suami mcm ni..hehe..dugaan kecil je ni..ada lagi yg dugaan lbh besar dri aku kan? so aku x kisah pon sebenarnya psl motor tu.

Cuma aku kesian kat anak aku si Arfan..mcm jakun sgt dgn motor.Haha..dia kalo tgk motor mcm teruja sgt..Sepanjang 18bulan dia hidup ni...baru sekali dia naik motor..tu pn sbb kebetulan Aku pegi umah kakak aku..abg ipar bwk jln2 pegi kedai sbb nmpk dia jakun sgt kan..ekeke..Memang dia diam jelh naik moto sb masa tu dia kecik lagi..belum blh jalan lagi..Aritu msa blk Labis, konon nak suh adik2 suami ak bwkkan dia naik moto, tp masa x cukup..balik kg kan singkat sgt aritu..Takpelah Arfan lain kali yerp.hehehe.

Aku ni dulu penah amik lesen motor..Tp dpt L jer..Aku amik sekali dgn lesen kete..tp sebab lesen kete aku dh lps, so ak mls nk continue motor.sebab msa amik 1st tu aku gagal..Aku xtahu celah mana yg ak fail.sebab yg ak rsa semenya aku mampu buat .ntah la..tu ak fedup tu..mujur lesen kete dh dpt..kalo x, lagi btambah2 fedup.hehehe.

Tlg doakan ye rezeki utk kami sekeluarga. esok ma n k.ngah aku sampai..Laki ak plak nk g sg congkak dgn budak2 opis dia..kete rosak, mcm mn nak g.aku xtahu lah tu cmne..kena anto kete viva dulu kt bengkel, tgk ape mslh..kalo blh trs setel.Alhamdulillah..takmo la blarutan smpi hari bekerja..memang payah nanti nak handle.huhu...

9 comments:

Safirul Amar Azmi said...

Nnti kalau ada duit lebih,belikan untuk arfan , motor budak2 yang pakai elektrik tu..mesti dia suka..drive la kt dlm rumah...saya belikan anak anak tu..

Diana Rashid said...

OO..ye ke?/saya tak tahu..maklum la..baru 2 ni je saya kenal blog ni..

timm bill said...

ok la tu kak, yg penting ada jugak lesen tu..senang klau jadi pape nanti..timm nih lesen keta lom ada, motor je ado..trpksa jdi muslimah rempit gyanya..hehe..

Mila Hilas said...

timm : hehe..xpelah lesen moto ke kete, asalkan ad lesen..jgn pandu secara haramm.ekeke

sis diana : it's ok..sy phm.hahaha..saje bt entry cmni..bkn tacing pn.sje nk gtau..ekeke

safirul : moto letrik? x bahaya ke?

hidayu ayumie said...

Insyaallah kak mila... smoga dilimpahi rezeki

Safirul Amar Azmi said...

Eh tkde la..eletrik tu charge dia..tekan pedal je..nanti motor tu bergerak..lebih kurang dalam rm280 camtu..budak2 suka..

Hikayat Seorang Budak said...

saya ingat lagi kak mila pernah post entry ada selit pasal suami akak. xpela kak. rezeki dan takdir tu semua dari Allah. kalo anak buah saya semua takut nak naik motor. hehe

TunSha Ayunie said...

semoga semuanya dipermudahkan kak mila :)

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Alahaii..takpe Arfan..naik kereta lagi best tau..naik motor tak best pn..hihihi