Tabung

16 October 2014

Mintak cuti lagi

Tadi pengasuh Arfan sms gtau xblh jaga arfan esok..Dh 2hari ni..sebabnya suami dia masih x sihat..Aku phm mslh yg tidak diduga kan? tp tu lah..ak pn bermslh jgk bila dia cuti..dh tu cmne ak nak keje? rugi lah nk cuti saje2 kan?  Aku ingat esok nak bwk arfan g opis..Pagi nanti nak sms bos tya blh x bwk anak..

Bos baru ak ni ak risau sikit..sbb bilik ak tu kecik, so ruang utk Arfan main sempit.So ak tkt mengganggu bos ak je nt..Dh la suara Arfan kuat..aritu ak dh pnh bwk arfan..sblm raya haji tu..bila arfan nangis guling2 tu kan, bos ak mcm tekanan je dgr. hahaha..dia hambat aku balik ( tp sbnrnya mmg ak dh mtk halfday, cme ak lom kms brg2 je) bos ak cakap..'mila, awk balik jelah, kesian anak awk tu nangis2 da' ..ak rsa dia bingit kot dgr anak ak nangis, dia xleh nk buat keje..hahaha..lps tu trs ak kemas2 beg, balik umah..

Anak ak kn suara kuat..dh la suka menjerit..cakap2 jerit..hehehe..ak risau lah kang ganggu org lain nak buat keje..tapi kalo nk cuti, ak pn rsa bsalah sb ad keje yg x setel lagi.td bos xde 1 hari xpelah.esk bos ad..ak xnak nyusahkan org lain utk siapkan keje aku...pening la..

kalo bwk arfan pn blm tentu lagi dpt buat keje..dia sibuk nk main pc aku..duduk atas meja aku..dh tu cmne ? kalo x g keje plak ak syg cuti aku plus aku rsa mcm x best kalo EL smpi 2 hari..adoiyai..apa patut ak buat ni? kite tgk esk ape jwpn bos ak ye.. tunggu tau esk samada ak update dari umah ke dari opis..hehehe...

stay tune!!

gambar hanya hiasan, xde kaitan dgn entry.
ni hari arfan kne cucuk..nak thu x..lawak btl arfan tau.. takut nak jln atas marmar putih tu..dia mcm gayat...ak pn pelik...maybe sbb dia nampak byg2 dia kot kat lantai tu..dia xmo bjln pn..ak plak kne dukung dia..adoii anak..buat lawak btl lah...tu tgn dia sibuk tnjk budak2 yg lalu ctu.bila ak suh pegi bkwn xnak bergerak plam smbil tunjuk2 lantai.hahahaha..adoiii...ad jugak mcm ni.

5 comments:

Safirul Amar Azmi said...

Hehe..cute..tk suka jalan atas marmar putih .hehe

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Saya pun x blh fokus nak buat keje kalau anak-anak saya dok nangis je.
Stress jugak.
Mujur makin besar makin ok.
Tapi, over bercakap pulak.
Hehe..tapi, seronok je tgk depa.

Sofu Hashim said...

Mila itu la cabaran wanita berkeluarga dan bekerja

Mardiah Diana said...

salam singgah Jumaat Mila...satu cabaran juga ni kalau pengasuh minta cuti...bila bawa anak kat pejabat kita pun tak senang nak buat kerja...semua tu cabaran bagi ibubapa yang berkerjaya...

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Alahaii..susah jugak kan kalau takde pengasuh ni..memang pening kena bawak anak pergi opis..minta-minta boss always memahami..so that kita takdelah rasa bersalah sangat kan..