Tabung

07 November 2014

Kenangan di kemudian hari - HFMD

Belakang badan Arfan...memang penuh

kedua belah peha dan betis serta kaki yg dipenuhi biji2 merah...sangat merah dan besar2...yg pertama kali kena cuma byk area siku, lutut jer..tp yg kali ke dua ni habis 1 bdn..

Nampak x, tapak kaki pn penuh..kadang dia jalan menjengket2.maybe sakit..kesian tau..Masa pestime kena, time tu dia tgh merangkak...smpi tonggeng2 bontot sebab time tu biji2 tu byk kat lutut..skrg ni dh jln byk kat kaki lak..2 2 guna utk bgerak..huhu 

Sisi belakang badan..merah kan? takut tgk..Setiap kaki kering je lotion tu, kena sapu lagi..Nak bagi cepat elok..Aku rasa kali ni mungkin amik masa lama sikit sebab lebih byk daripada sblm ni..Jawabnya aku jadi surirumah la buat seminggu dua ni..Yahoooo..eh...bukan gembira anak sakit tau..jangan plak slh anggap..gembira dpt rasa cmne perasaan jadi surirumah tangga sepenuh masa..hehehe..

Tolong doakan Safiy Arfan cepat sembuh ye terutama sakit ulser tu..Dah 1 hari lebih dia xnak menyusu tau sebab fobia bila cbe nak isap je pedih dlm mulut..Arini dia cuma mampu tgk je cik B aku...Aku ni puas duk sua lgsg dia xmo masuk mlt..Aku tunjuk je, dia pon pegang mlt sambil nangis..Kesiannya anak aku..Kalo lama ulser tu dlm mlt, aku risau dia Sdn Bhd nanti benti menyusu plak..Aku nak capai 2 taun dulu wehhh...Masihkah ada rezeki susu cap gantung untuk Safiy Arfan?

Ulser nyah la ko dri mulut anak aku..Kasihanilah anak sekecil itu wahai ulser...Td ak tgk bibir bawah ada 6 biji...Dalam mulut aku xpasti ad bape lak..sebab xnampak..dia pn xnak nganga mulut..risau sgt aku ltk ubat...ni dia tgh tdo..aku nak buat operasi cuba ltk ubat oral gel tu...

Smlm aku ckp dh bjaya letakkan? aku ingatkan bpanjangan lah kesakitan tu bkurang, rupanya skali tu je lps ltk dia menyusu elok, kali ke dua dia sdr, dh stat skt balik..so aku pikir gel tu kena ltk selalu baru baik kot..so ni ak nk try ltk lagi..time tido jelah blh ltk..huhu..

Pliss ye doakan utk Safiy Arfan..thanx..


15 comments:

adianiez AIDA said...

alahai sayang. nape la teruk sgt tu? Allahu Akbar. sian la dia :(
mcm izzat dulu. tapi izzat kurang skit. sian... now da ok alhamdulillah... get well soon ye syg :)

aida terjah dr blog mamaniza.com :) follow dah...

Asha Lya said...

Mudahan adik arfan cpt sembuh ya, kecian ank sekecil itu mnderita

Safirul Amar Azmi said...

teruk ni.....
ermm.. semoga arfan cepat sembuh ya...amin..

Kathy R'bain said...

keep well soon dear..

husna zahidi said...

kesiannya tgk Arfan.. mesti merap je dya kan.. tak senang duduk sakit.. semoga cepat sembuh ye Arfan..

luqman zakaria said...

Teruk jgk tuh akak..kecian saya tengok..Semoga cepat sembuh yer safiy arfan..amin. :

MisZ FyZa said...

sian arfan..get well soon..

sha dhira said...

la sian dkt arfan, semoga arfan cepat sembuh. amin..

Jari Manis said...

kasiha adik Safiy..semoga cepat sembuh e aminnn...byk tu kalau 6 biji...kita yg dewasa ni pun kalau ulser sebiji pun dh x tahan sakit tu

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Teruknya hfmd arfan.
Kesian dia.
Moga cepat sembuh.

Diana Rashid said...

nak nangis pulak tengok gambar nih..kesian nya..dah la tak boleh menyusu pulak.bagi ais krim boleh??kesian la..tak mau tengok dah gambar ni..sedih..

ros_reeza said...

alahai. siannya.. moga cepat sembuh ...

Scha Nazri said...

Allah. Sedihnyaaa. Kesian anak akak. Suruh dia minum air banyak2 kak. Kasi lega sikit. Kesian diaa. :(

Yana Yani said...

kesian menengok nyer
moga cepatlah sembuh ye
ni tanda nak cepat besar kan arfan
get well soon ye sayang

Fiza Rahman said...

Siannya arfan. Byk bintik² tu yerp. Ulcer tu boleh bagi makan eskem vanilla.