Tabung

12 January 2015

Gelagat Arfan Dapat Henpon



AKu tak ingat da ni pic bila aku amik, tp rasa nya minggu lepas atau 2minggu lepas..Duk belek2 henpon, tgk ada gambar ni..Lupa plak nak update hehe...So arini ada kelapangan meh la kita menjamu mata melihat gelagat kanak2 berusia 1 tahun 9 bulan bersama henpon kesayangan mama nya... Henpon ni kalo dia ada, memang Mama xleh pegang...Mama baru pegang sekejap, dia sibuk la nak jugak..Kalo tak bagi, dia bising je kat telinga lepas tu kacau je tekan2 henpon time kita guna..Daripada serabut mcm tu, baik aku bg je dia terus..Takde aku sakit hati hehehe...


Time aku pegang henpon, adalah time dia tidur ONLY!! masa2 lain jangan kau mimpi ye...Kalo henpon nak cas pon x boleh...Baru je masuk cas, dh mtk nak guna lagi..kalo x bg dia bising je..Selagixhenpon tu tak mati sendiri, memang dia xkan bg cas...Aduhai anak.. Lihat lah saje, pelbagai gaya dia buat...Kejap lenguh, pusing kiri/kanan.. hehe..siap meniarap bagai...










Tp mujur dia layan ABC/ AlifBaaTaa je..takde lah dia tgk video bukan2 atau cete2 kartoon..Anak aku tak suka ye tgk2 cete ni..xkisah la upin ipin ke boboi ke..apa2 jelah dia memang x minat..Pelik kan? Biasa budak2 suka sangat..AKu pn xtahu kenapa..tp aku bersyukur jugak..Lagi pn benda tu bukan ada faedah pn kalo nak tgk kan..Hehehe...sekadar hiburan je...


Lepas ni aku nak kena ajar dia mengenal anggota badan plak..Kena duduk berdua dalam bilik, then ajar..Kalo stkt tgk video je dia x kan ikut...Dia kena aku yg ajar sekali baru dia ikut.. Saje je tau..Dah la aku ni Mama yg pemalas.hehehe..Tp anak makin besar ni kena lah buat2 rajin..Kalo tak nanti kesian dia, org lain dh kenal mata/hidung/ telinga tp dia masih xtahu....tak mo tak mo tak mo..hehehe

p/s : Doakan Arfan sihat2 dan baik2 je kat Taska tu..anto pagi2 mesti nangis

11 comments:

Puan Wawa said...

Pandai sangat arfan.. ")

Haffizul Iskandar said...

Hehehehe. Dah pandai guna hp yer..Hehehehe

afzalsukasuki said...

berapa umur arfan?gaya guna macam tau je tu hehehe

Mila Hilas said...

afzal : tu dlm entry dh tls da umo Arfan hehe... xbace ye? ekekeke

ejoy : lebih dari pandai da ni.mcm2 dia klik hehe...

Z@i Z@mR33 said...

mcm2 gaya dok ada

Norliza Osman said...

Amboi Arfan mcm2 gaya...hihihihi. comey jer tgk.

Dunia Zumal said...

Bagus la dia layan ABC dengan Aliff Ba Ta jew, nanti cepat la pandai ^_^

Mad Parihh said...

main coc ke . hehee

QasehnyaRania said...

sukanya arfan
snga arfan cepat blajar nnti

Papaglamz said...

Khusyuknyaaa dieee..!!!

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Anak mama mestilah ikut ajaran mama,kan?