Tabung

20 January 2015

Hadiah untuk Laki

Amboi kasarnya sebut laki kan? Kihkih..Saje je nak bagi nampak garang..Haha..Eh aku ni betul2 garang tau..Nape? Tak caya? Please lah percaya hehe...

Dah lama aku duk niatkan nak belikan laki aku jacket ataupon kasut...Nak tahu last kasut yang dia beli masa hantaran kawen dulu tau..Skrg ni kasut tu dh koyak katanya, aku xtahu la koyak mcm mana sebab aku x tengok pon.. So skrg ni dia duk pakai la selipar bertutup depan tu g opis...AKu ni xtahu lah plak dia pegi keje pakai selipar tu..Aritu la ntah mcm mane blh terkeluar cete pasal kasut tu..Aku tanya lah mana kasut hantaran tu, baru lah dia cakap dh koyak..Hahaha..Adoiii, aku boleh xtahu plak kan..AKu tanya lagi, kenapa tak cakap pon..Dia kata perlu ke nak cakap?? Erk?? Krik..krik...
Yelah, aku tahu lah aku xmampu nak belikan dia kasut baru, kalo dia cakap pon..sekurangnya aku tahu lah kan..Mana thu ad rezeki aku boleh buat surprise..Hahaha..Takde maknanya nak surprise..  Sbbnya, kaki dia tu memang xboleh nak buat surprise kang beli2 takmuat...Kaki besar gajah..ahahaha.. ( Jangan marah ye )


Jacket pon aku xpernah belikan untuk dia..Yang dia duk guna skrg ni kawan dia yang hadiahkan.Hahaha kesian kan?? Dh koyak2 dh bahagian dalam tu...Mujur belah dalam, selagi blh pakai terpaksa la pakai jugak.. Ekeke...Aku bukan tak kesian tp sebab aku rasa duit belum ada yang terlebih lagi..Duit yg ada ckup2 untuk  keperluan kami selama sebulan..Dia pon jenis yang tak kisah, selagi blh pakai dia pakai je..Alhamdulillah..tapi tu lah aritu dh koyak ketiak, aku siap jahitkan lagi..Memang agak sadis dan sedih bunyinya, tp nak buat mcm mana..kena tutup mata jelah buat2 tak nampak kerosakan pada baju tu..Ada benda lain lagi penting..Kalau baju jacket tu setakat rm50 aku boleh lagi nak belikan ni, mana ada jaket murah mcm tu kan?? Semenya makan ratus.. huhuhu..


Skrg ni Alhamdulillah, aku ada rezeki sikit...So malam nanti nak suh dia pilih samada kasut atau pon jacket kat 1 web ni..Harap2 ada lah size yang dia berkenan tu hehehe....Syukur sangat2...

5 comments:

Safirul Amar Azmi said...

semoga hubby suka...:)

Mek Zumbie said...

oowh...That was cute :) Semoga diberikan rezeki lagi bebanyak hehehe :)

Ayu Jafri said...

lelaki ni special sikit tang benda2 yang dia suka...mmg kena diorg juga pilih sendiri, hihi.Mcm asben akk gitu la..nak bg hadiah kat dia,dia dh ckp siap2,gitau..hahaha...kang dia tak pakai,ahkak pulak yang sensitipp..ekeke.

Masya said...

ADA REZEKI LBHKAN KENALAH KONGSIKAN DGN YG TERSAYANG ... INSYAALLAH LG BERKAT NANTI BERTAMBAH² REZEKINYA.. AMIN...

Shima Hasan said...

sy pun teringin nak hadiahkan hubby sesuatu, tapi belum dapat idea hadia apa. barang lelaki semuanya mahal2..huhu