Tabung

22 January 2015

Arfan Nak Dapat Adik?

Sebenarnya aku memang suka dengan baby...Kalau nak tahu aku start uruskan baby yg baru lahir tu masa aku 9tahun..Anak saudara pertama yang aku dapat...Memang dari A sampai Z aku buat...Siap mandikan baby, pakaikan baju baby, barut baby..Semua pasal baby lah aku lah org pertama yg akan buat....Memang teruja dan suka bila dapat baby baru...Hehehe....

Sampaikan kalau time skolah tu, tak sabar2 nak balik umah sbb nak main dgn anak saudara baru..ekekeke...Akak2 aku memang senang la, dorg xpyh risau kalo nak beranak sbb dh ada yg sudi menjaga anak...Kadang2 tu kalau baby bangun tengah malam, aku pon sibuk sekali bangun jugak dodoikan baby tu..Hehehehe....Ntah la aku xtahu nape aku suka sangat2 dgn budak time tu..Padahal umur muda lagi kan? Hehehe... Dan perasaan suka baby tu xpenah hilang sampai sekarang..Kalau nampak baby2 tu mesti aku suka sentuh/ tegur ke acah2 dorg ke..walaupon dah ada anak sendiri..Hehehe...


Tapikan, bila semalam....aku dapat berita.....Aku sedih sangat2...Sampai berjurai2 airmata keluar..keluar tanpa disengajakan...Secara spontan dia mengalir laju...Aku pandang muka Arfan lagi kuat aku menangis..Aku mintak maaf dengan Arfan...Kenapa ye? Kenapa naluri aku mcm ni?? Kadangkan pernah la aku rasa mcm xnak anak lain..nak Arfan sorg je..Aku xtahu kenapa hadir 1 perasaan sayang yang terlalu menebal untuk Arfan...Aku rasa aku xhabis lagi nak tunjukkan kasih sayang aku kat dia..Aku takut nanti kalau dah ada baby, aku dh kurang tumpuan/ kasih sayang pada dia..Aku takut aku xblh nak handle perasaan aku..takut dia jadi tmpt aku marah dll... Kenapa ye mcm ni?? Aku tak paham la...Berdosakah aku?? Berdosakah aku pada baby yg baru nak menapak dalam rahim aku ni?? 


Hubby aku tanya jugak kenapa aku beria sangat menangis..Kenapa bukan gembira?? Aku xblh nak jwb...bila dia tanya mcm tu makin kuat aku menangis, makin laju airmata mengalir..Tambah2 bila aku tengok muka Arfan....Muka dia yg terlalu naif..Arghhhh..Aku xmampu kontrol airmata aku.. Hubby nasihatkan aku, xbaik aku menangis mcm tu.Kesian baby kat dalam tu mcm aku x redha plak kan dia ada..Allahuakbar....Berdosanya rasa..Aku cuba untuk menerima hakikat ini..Aku akan cuba dan terus cuba..Walaupon perasaannya lgsg x sama spt aku mula2 tahu aku preggy masa Arfan dulu.. Aku kena pupuk dari skrg dan aku kena ingatkan diri aku yg aku bakal ada anak lain nanti..


Allahuakbar....Dugaan buat aku....Smlm try pegi scan tapi kecewa sbb dpt doc yg ntah hape2..Sambil lewa..padahal kita byr kot untuk scan tu...Dia kata kantung 0... blm ada apa2 dlm rahim tu..Maybe masih awal sbb peod aku sll lewat..Tapi memang ptg smlm aku buat test upt tu positif..Aku dh malas pk..Just jaga diri jer..Semoga aku dapat cekalkan hati....Arfan awak nak jadi abang dh..Lepas ni kena tidur asing dah..Takleh nak pelok mama dh tau..Jangan ngade2 lagi eh..Takut mama x mampu nk layan lagi..Mama mintak maaf sangat2 kat Arfan sbb Arfan jadi abang terlalu awal..... :-(


Semoga Arfan dapat terima yg dia bakal dapat adik..Bersediakah kami?? AKU??
InsyaAllah..Hanya Tuhan yg tahu apa yg terbaik buat umatnya..

10 comments:

irra yyan said...

Tahniah! Arfan dah dekat 2 tahun kan? Dah boleh ada adik tu..

Safirul Amar Azmi said...

takpe...nanti arfan ada kawan bergurau dan bermain...anak kan rezeki...mila...jangan sedih2x..

Nao Mei said...

Anak rezeki terindah tau sayang..cik akak yang hanya ada anak sedara..hahaha..kemain lagi sygnya..aduh..aduh..

Bbwana adienia said...

insyaallah pasti mila akan dapat bahagikan kasih sayang yang sama rata pada arfan dan baby tu..

Sofu Hashim said...

Tahniah Mila..Alhamdulillah
Rezeki dtg dlm pelbagai cara

Z@i Z@mR33 said...

Alhamdulillah...tahniah...dan2 rs nk p check upt gak

CT Humairah said...

insyallab boleh terima punya..
parents pun kena fair and square..
rezeki ni allah kasi.. =)

Ein lanabulu said...

Alhamdulillah..tahniah..insyaAllah segalanya akan ok.jgn anggap kehadiran baby baru pemutus kasih syg dengan si sulung..x baik..think +ve..sebnarnya kehadiran baby baru adalah untuk menjadikan si sulung seorang abang..nnti dia dah ada kawan kn..hehe

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Saya pun macam tu masa dapat tau pregnant anak second. Dah planning tapi preggy jugak. Perasaan saya..seolah-olah xredha dengan rezeki yang Allah bagi.
I begin to complain n scolding my husband. Pointed to him that this must be his fault.
Memang saya x ready nak ada anak ke2. Bila dah lahir, saya nangis juga.
Cepat-cepat istighfar..mohon Allah kurniakan rasa kasih pada anak saya.

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Mungkin sebab tu anak ke2 saya selalu cakap 'sayang papa' bila diaju soklan ' Ajik sayang siapa?'
Tapi saya yang jaga dia siang malam everyday..
Sedangkan papa dia jarang jaga anak2.
Entahlah...tak faham.