Tabung

12 January 2015

Drama Makin Merepek

Aku tahu ramai yang menonton cete Istikharah Cinta kat TV3 tu kan? Masa mula2 cete tu aku pon mengikuti jugak sebab nampak sweet je bila Zul cuba mengorat Faye tu...Zul kan tahu jelah cara dia bercakap tu blh buatkan hati wanita bergetar (utk yg bujang jelah,hihihi).

Tapi sejak akhir2 ni..Sjk ex wife dia tu gila talak then dia pn kawen dengan Faye tu..Aku rasa cete tu dah makin merepek..exwife terhegeh2 dgn ex hubby, lepas tu dtg umah org suka2 hati nak mrh2, nak pecah2 harta benda org..Kalo engko tu masih status janda, aku blh except la sikit2, ni ko tu isteri org kot.pangai mcm setan..Dulu masa ko nk jantan ( suami skrg dia tu ) bukan main lagi ko mtk cerai dgn exhubby ko tu..skrg ko nak pecah belah hubungan suami isteri exhubby ko plak siap cakap masih cinta, sayang lah.. siap p peluk2 lah..ape kejadahnya..Dah tu si suami plak jadi jantan dayus menyampah plak aku tgk muka suami dayus tu..adoiii..


So skrg mmg aku tak tengok sangat cete tu..Memang buka siaran dia, tp tgk acuh x acuh jelah..Aku berharap cete tu cpt habis.Blh x lps ni xpyh nak siar lagi cete merepek macam tu..naik meluat lah ak nak tgk..bosan tahu tak..


Lepas tu cete Satu Hari..TV9.. jalan cete lebih kurang sama je..Maybe penerbit / pengarah dah takde modal / idea agaknya nak kuarkan sesuatu yg lain sikit.. isteri buat pasal dgn kwn baik sendiri,mintak cerai dgn suami, ugut2 suami, ngandung anak luar nikah..dh tu bila dh kwen dgn kawan baik exhubby ,baru thu pangai hidung belang/ jht jantan tu..lepas tu bila exhubby dh ad kehidupan sendiri dgn pmpuan lain, tetibe exwife ni dtg ngaku ckp exhubby masih syg dia lah, masih cinta dia lah..Hadoiii..Bosan lah..

Kalo mcm ni kualiti cete melayu kan, aku memang x tgk lah nanti..(jimat sikit letrik xpyh on tv) hehehe..Cuba la buat benda kretif sikit..takpayah la nak cedok idea org je kejenya..ades..


Berbulu je rsa..hahaha..

Terima kasih..Ini saje komen dari saya.Harap blh diterima..ekekeke..

Gambar anak teruna soleh ni takde kaitan dengan entry..sekadar gambar hiasan.hehe


4 comments:

Nao Mei said...

Hahaha..marah nampak dear..cik akak minggu nie tak berapa.minat nak follow eh...tak suka tengok si dina tu..emm...cian lak tengok si airil..tapi pelik kan..memang something wrong lah movie nie..

TunSha Ayunie said...

Arfan ! awat comey sangat tu?? bagus2 tutup aurat... hahaha !

Kak mila ooo kak mila.... citer melayu sekarang memang kualiti hancusss.... meh la kita kembali menonton citer 80-90an.... lebih menarik rasanya....

Ayuni Rafilah said...

Kebanyakan drama Melayu yang digarap dari novel Melayu memang teruk. Novelis hendak buat cerita cinta tetapi tidak memahami erti cinta. Hendak buat cerita tentang kehidupan, tetapi tidak reti menghayati kehidupan. Akhirnya minda kosong hasilkan karya kosong.

Ayuni tengok cerita Baby Ana Milik Siapa saja sekarang. Boleh tahanlah skripnya walaupun sesetengah pelakon agak kaku dan hasil solekan sangat buruk.

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Wajib nyampah cita camtu.
Haha...nama pun cita.
Saya jarang tengok tv.
Tak sure pernah tertengok Istikharah Cinta ni ke tak.