Tabung

29 September 2014

Permata hati

Permata hati..
Balik dari umah pengasuh tadi tgk2 hidung penuh merah2 luka.mungkin sbb luka daripada kesan garu kot..sbb kuku dia panjang..so blk umh td ak dh potong pendek.tapi kuku Arfan ni walaupon dh potong dia still tajam..apakah? 

Pic kanan tu sbnrnya Arfan dgn papa dia..Aku crop muka papa dia sbb nak besarkan muka Arfan.hehe..sory Pa.muka awk lenkali sy tnjk eh.jgn majuk2 tau..ekeke.

Ni bukan apa, ak saje nk bandingkan muka pic kiri dan kanan...Ada nampak beza x? td ak amik Arfan, aku rasa muka dia mcm sembap..yg kanan tu ok..yg kiri tu nampak lain mcm sikit kan? ke mata ak je nampak lain? Then lagi 1 pengasuh inbox ak masa ak kt opis td,gtau kat leher Arfan ada mcm 'kembang darah' @ 'pecah darah'..aku xtahu korg panggil apa..Dia mcm ni..


Nampak tak? gigih ak selak leher Arfan..ni dia tgh ngamuk sbb x bg ak selak leher dia ( lantakkan dia aku guna word selak leher ye..jgn gelak eh..ak mls nk pk word yg sesuai.tls je ape yg terbuku kat otak ni..hahaa)

Kalo korg kan, apa korg rasa? Aku pening nak pikir..so aku abaikan asalkan Arfan xde tnjk apa2 peel pelik..Dan x cakap sakit aku consider benda ni x mengganggu dia...cme tulah..ak ni dlm xmo pikir, tp sbnrnya ak duk mikior juge..Ada kaitan ke dgn yg Arfan duk takut dlm masa seminggu ni? adoiii..Nauzubillah.mtk jauh drp perkara2 yg tak baik.

8 comments:

TunSha Ayunie said...

selalu bengkak kat leher tu panggil beguk... tapi kalau tak confident, pegi klinik la kak mila...

Siti Nooryanawati Mohamed said...

Pergi klinik, biar doktor sahkan sebab apa.. Baru taw kenapa jadi macm tu...
Risau lah juga kan...

Karya Mahirah said...

pergi klinik.. minta doc advice.. mcm KM dulu zulaikha pernah kena tompok-tompok merah macam kesan pecah darah jugak tapi term sains kata kulit alergik tp mengarut sebab mata putih zulaikha pun jadi kemerahan sikit. Sapu ubat pun tak baik2.

Kat sini KM dah fikir bukan sebab alergik. Lepas tu bawa pergi darul shifaq rupanya budak tu kena tegur. Lepas tu mandi air yg dibaca ustaz darusyifaq barulah tompok merah tu makin berkurangan dan terus hilang.

Kat sini, apa pun kena pergi jumpa doc dulu. Bila guna ubat yg doc bg tak baik-baik baru jumpa ustaz. Ikhtiar dua2.

nur anis said...

risau jugak tengok tu..elok ke klinik rasanya..

Auni Sofea said...

Beguk xder kaler merah mcm tu..better check nursery tu jugak instead pi check dgn doc jer..susah nak dpt anak, amanah Allah plg besar, kita jaga anak elok2..harap nursery pun jaga dia elok2 :)

Z@i Z@mR33 said...

mmg muka nmpk sembab....errr...bkn nmpk mcm bekas garu pon

Hikayat Seorang Budak said...

moga takde pape la kak. sy xtau sebab xde anak lg. hehe.

Jari Manis said...

mcm mana pulak boleh pecah darah kat bawah dagu tu ish..risau pulak