Tabung

24 September 2014

Bila henpon rosak

Serius aku rasa mcm org yg mati kutu..Tak mmpu nak buat ape2...Henpon ni kan. tetibe je dia buat hal..
Pagi tadi tgh aku duk syok berwasap, blh plak dia mati...Bila nak on dia xnak hidup...So aku amik keputusan nak buka bateri belakang then pasang balik, baru tekan on...Skali memang boleh on, tp just keluar LENOVO je...dia hang kat ctu..Gila lah..Apesal jadi tetibe ni???Ak nak buat ape?

Malasnya ak nak bwk p kedai...Suami aku balik lewat mlm, bila msa ak nak p hantar kedai...Balik nanti terpaksa la guna henpon lama balik...Aduhai..X blh la aku nak BW atau live update lepas ni..xtahu la bla ak nak p hantar kedai, dan x tahu bla akan siap..AKu serius tension weh...

Dah la ak ngan henpon memang 24jam melekat...Dlm duk mamai2 tido pn ak masih blh on henpon baca wasap atau buka dashboard blog ( tgk org ad komen ke tak?) ... Blh byg x cmne kamcing nya ak dgn henpon..So ble dh rosak gni, tahu x cmne rasa kosongnya hidup aku..Hahaha..Gila parah kan mslh ak ni.

Jangan lah amik masa lama untuk sembuh weii..kesian lah kat aku ni..smpi hati rosak dgn tetiba...pdhl aku xde pn mrh2 ko wahai henpon..Ak pn xde pn hentak2 ko kat dinding ke apa..hhuhu..apesal ko merajuk henpon weiii..cepat sembuh yer...

16 comments:

Shark Kay said...

hehhee..
biasanya sekejap jer repair tue.
software je rosak.
setengah jam dah boleh.
tapi depend pada kedai.
kena biasakan tu tanpa gajet.
bahaya nnti :)

Safirul Amar Azmi said...

sabar..emm ada hikmah tu..macam nak dapat hp baru je tu..:)

Sally Samsaiman said...

sama macam sally time raya..hahaha

ada warranty lagi tak ni?

Asha Lya said...

Nak minta bli baru perlu uwang lgi kan sis sbr ya nnt hilangla mrajuknya tu

Siti Rohaida Yusof said...

tulah...kalau handphone rosak..adeh...susah kan

Suria Lekatlekitgurl said...

kiranya celik mata tengok handphone dulu lah yer.. majoriti org sekarang memang camtu kan. hahahahaha.. dia demam je tu. nanti kebah la.

Jari Manis said...

Assalam Mila..sis JM singgah sini..terima kasih sudi jengah blog sii tu

LENOVO..dh berapa lama guna sbb ada kawan di opis ni pun guna LENOVO..beli RM600++ je guna x sampai setahun dah rosak

kalau kita jenis yg berkepit dgn HP je kalau rosak mmg SUSAH hati yakmat..sis pun sama..SABAR yek

Azwar Syuhada said...

Sabar jelah..

TunSha Ayunie said...

mati kutu jugak kalau fon problem kan...?? dah macam nyawa tuuu.....

Nao Mei said...

Alahai sampai cam tu sekali..lucu lak kan..hihi

hidayu ayumie said...

ramai jugak kate lenovo ni cepat hang..
tapi ase ni masalh sofware kan?..
samsung ayu penah kene jugak dulu, anta kat center stghjam siap.. nasib ade waranti lagi.. free je

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Hp saya ni pun asik buat hal dari awal beli. Dulu pernah hantar kedai tu balik, tapi just repair.
Ingatkan nak tukar baru.

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Aduhaii..Lenovo pon sama ke?tensionnya akak..dahla henpon Asus tu tak elok2 pn lagi..jangan Lenovo ni jadi jugak dahla..huhuhu..Dia emmang tak boleh jatuh langsung kot CIk Cammy..sensitif!huhuhu

imm said...

salam kenal..
saya pengguna lenovo jugak..x sampai setahun lg tp dah mcm2 kerosakan die.haritu cas bateri x masuk sbb tmpat cas longgar.latest ni die bt simptom mcm bateri kong..haiahhh geramm

www.cikanem.blogspot.com/2014/09/petang2-baru-muncul.html

MIL HASHIM said...

HP DAH JADI MCM NYAWA KEDUA, XDE HP XSENANG HIDUP RASANYA...

http://jmbelog.blogspot.com/2014/09/nuffnang-cpc-kos-per-klik-dari-nuffnang_25.html

izzeyda said...

Zaman sekarang tak de phone, internet macam tak lengkap kan.. dia nak rehat jap la tuh.. asyik berkhidmat jer kan..